ΠτΔ: Η Βουλή λειτούργησε με υπευθυνότητα και συναινετική διάθεση

Σε γραπτή δήλωση του ο Προέδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδη για την ψήφιση του Προϋπολογισμού του κράτους για το 2018, τόνισε ότι θέλει να ευχαριστήσει όλους όσοι υπερψήφισαν τον Προϋπολογισμό.

“Θεωρώ ιδιαίτερα θετικό γεγονός τη ψήφιση του Προϋπολογισμού του 2018. Παρά το γεγονός ότι ευρισκόμαστε στην κορύφωση της προεκλογικής εκστρατείας η Βουλή λειτούργησε με υπευθυνότητα και συναινετική διάθεση.

Ως εκ τούτου θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι υπερψήφισαν τον Προϋπολογισμό.

Το 2018 η Κυβέρνηση της χώρας θα υλοποιήσει έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό Ευθύνης και Ανάπτυξης ο οποίος ανταποδίδει στην κοινωνία τους καρπούς των θυσιών της.

Οι βασικοί στόχοι του προϋπολογισμού του 2018 είναι:
• Ενίσχυση της απασχόλησης και μείωση της ανεργίας σε μονοψήφιο ποσοστό, για πρώτη φορά από το 2011.
• Ενίσχυση της παραγωγικής βάσης της χώρας, με σειρά νέων φορολογικών ελαφρύνσεων και κινήτρων και
• Ενίσχυση της επενδυτικής προοπτικής μέσα από το νέο μοντέλο οικονομικής ανασυγκρότησης που, μαζί με τους υπάρχοντες ισχυρούς τομείς οικονομικής δραστηριότητας, δίνει έμφαση σε νέα πεδία όπως η ενέργεια και η τεχνολογική καινοτομία.

Ο εγκριθείς Προϋπολογισμός αποτελεί σταθμό καθότι σε αυτόν περιλαμβάνονται έργα και προγράμματα που δίνουν νέα πνοή στο μεταρρυθμιστικό και εκσυγχρονιστικό μας πρόγραμμα.

Ευχαριστώ για άλλη μία φορά όλους όσοι στήριξαν την ψήφιση του, αλλά και όσους με τις παρεμβάσεις τους, εμπλούτισαν με εισηγήσεις την πρότασή μας και συνέβαλαν να γίνει ένας γόνιμος δημοκρατικός διάλογος.”