ΠτΔ: Ελπίζω σύντομα να είμαστε σε θέση να βάλουμε τον θεμέλιο λίθο του Αστεροσκοπείου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης σε χαιρετσιμό του στην εκδήλωση «Με τις Περσείδες στο Τρόοδος», στον Βοτανικό κήπο Τροόδους,  δήλωσε ότι “ελπίζω σύντομα να είμαστε σε θέση να βάλουμε τον θεμέλιο λίθο του Αστεροσκοπείου”.

Αυτούσιος ο χαιρετισμός του Προέδρο:

“Αυτή πρωτοβουλία του Παγκύπριου Οργανισμού Αστρονομίας, του Science Café, της Αναπτυξιακής Εταιρείας Τροόδους, όλων των φίλων που έχουν εμπλακεί και καθιερώνουν ένα σημαντικά ενδιαφέρον θέμα στην περιοχή του Τροόδους, μιας περιοχής της οποίας έχω ιδιαίτερη αδυναμία – λόγω παιδικών χρόνων διότι έζησα 6.5 χρόνια στον Αμίαντο, 1,5 στον Αγρό, ενώ τα τελευταία σχεδόν 5 χρόνια στην προεδρία, δεν λείπω τα καλοκαίρια και τα Χριστούγεννα από την περιοχή την οποία λατρεύω.

Για αυτό και το μεγάλο μου ενδιαφέρον έστω και αν παρά τις οικονομικές αδυναμίες δεν έγινε κατορθωτό μέχρι στιγμής να υλοποιήσουμε σημαντικούς τομείς που θέλαμε.

Στις 2 Σεπτεμβρίου που θα είναι η Γενική Συνέλευση της Αναπτυξιακής Εταιρείας θα πούμε πολύ περισσότερα.

Θέλω να τονίσω την προσπάθεια και την πρωτοβουλία αστρονόμων να αναδείξουν ένα άλλο χαρακτηριστικό της θαυμαστής ευκαιρίας που έχει ο κάθε Κύπριος να αστροπαρατηρεί.

Το πιο σημαντικό είναι ότι με τη δημιουργία αστεροσκοπείου – μια πρωτοβουλία που έχει αναληφθεί από φίλους με τη συνδρομή και τη συμβολή της Αναπτυξιακής Εταιρείας και με πρωτοβουλίες όπως του Γιώργου Τζίβα και του Θανάση Οικονόμου – ελπίζω σύντομα να είμαστε σε θέση να βάλουμε τον θεμέλιο λίθο και πάρα πολύ σύντομα να έχουμε ένα από τα σημαντικότερα από πλευράς χώρου αστεροσκοπεία.

Πρόσφατα το Υπουργικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει να συμβάλει στη δημιουργία του αστεροσχολείου, μέσα από οικονομική βοήθεια και μέσα από τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας.

(Θα επωφεληθούν) όσοι λατρεύουν τη φύση και ιδιαίτερα τα φαινόμενα που μπορεί να προσφέρει το Τρόοδος κατά τη διάρκεια της νύχτας αλλά και η ανάπτυξη γενικότερα της μάθησης.

Θα ήθελα να δω πολλά παιδιά και νέους να ενδιαφέρονται και να εμπλέκονται στα φαινόμενα της φύσης”.