ΠτΔ: Δενυπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας από οποιονδήποτε

Οι χειρισμοί που γίνονται από την Κυβέρνηση είναι αποτρεπτικοί της όποιας κρίσης

Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας από οποιονδήποτε είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης κληθείς να αναφερθεί στο θέμα των τουρκικών προκλήσεων στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι οι χειρισμοί που γίνονται από την Κυβέρνηση είναι αποτρεπτικοί της όποιας κρίσης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της τελετής παράδοσης ανακαινισμένων θαλάμων στο νοσοκομείο Αθαλάσσας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κληθείς να σχολιάσει το θέμα της ανακάλυψης κοιτασμάτων στον στόχο «Καλυψώ», αλλά και τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, είπε ότι «για το πρώτο εκφράζω την ευαρέσκεια μου, για το δεύτερο τη δυσαρέσκεια μου.

Αλλά θα κρατήσω τους ίδιους χαμηλούς τόνους μέχρις ότου εξαντληθούν όλα ανεξαιρέτως τα όσα πράττουμε κατά τον τρόπο που επιβάλλεται να ενεργήσουμε».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι οι πολίτες ανησυχούν, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε «να μην ανησυχεί κανένας. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας από οποιονδήποτε. Οι χειρισμοί γίνονται κατά τρόπο αποτρεπτικό της οποιασδήποτε κρίσης, η οποία θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα είτε στην οικονομία είτε στο κράτος».

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου για την Κύπρο και το Αιγαίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι δεν επιθυμεί να σχολιάσει οτιδήποτε.

Εξάλλου ερωτηθείς για το θέμα του νοσοκομείου Αθαλάσσας, είπε ότι «χωρίς αμφιβολία, και μόνο η περιοδεία και η επιθεώρηση των παλαιών εγκαταστάσεων αποδεικνύει το σημαντικό έργο που επιτελέστηκε σε μόλις 11 μήνες της ανακαίνισης, της δημιουργίας ανθρωπίνων συνθηκών διαβίωσης των ψυχικά ασθενών, αλλά και των ιατρικών λειτουργών και των λειτουργών υγείας|.