Πρόκληση στα Ίμια: Τουρκική ακταιωρός εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού

Ένα νέο περιστατικό σημειώθηκε τα μεσάνυχτα στα Ίμια.

Συγκεκριμένα, τουρκικό σκάφος έρευνας διάσωσης UMUT εμβόλισε σκάφος του ελληνικού Λιμενικού Σώματος, κατά τη διάρκεια ελιγμών που γίνονταν γύρω από τις βραχονησίδες.

Σύμφωνα μάλιστα με τις πρώτες πληροφορίες, στο σκάφος του Λιμενικού προκλήθηκαν ζημιές.

Η τουρκική ακταιωρός χτύπησε με την πλώρη το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού σώματος 090, προκαλώντας υλικές ζημιές και χωρίς να αναφερθεί κάποιος τραυματισμός.

Το σκάφος του λιμενικού μεταφέρθηκε στη Λέρο για επισκευή, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες για το συμβάν.

Η Τουρκική πρόκληση σημειώθηκε, τα μεσάνυχτα στο Αιγαίο, όταν σκάφος του λιμενικού σώματος με 27 άτομα πλήρωμα που βρισκόταν, κατά τη διάρκεια περιπολίας, στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων, εμβολίστηκε με την πλώρη από τουρκική ακταιωρό.

Η τουρκική ακταιωρός μετά το συμβάν απομακρύνθηκε προς τα τουρκικά παράλια, ενώ το αρχηγείο Λιμενικού -και συγκεκριμένα το Κέντρο Επιχειρήσεων- ενημέρωσε άμεσα το υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας και Εξωτερικών, για το συμβάν.

Υπενθυμίζεται ότι στις 17 Ιανουαρίου είχε σημειωθεί και άλλο συμβάν με τουρκική ακταιωρό, όταν ήρθε σε επαφή με την κανονιοφόρο «Νικηφόρος» του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία στην ευρύτερη περιοχή των Ιμίων.

Ειδικότερα, κατά τη διέλευση του «Νικηφόρου», η τουρκική ακταιωρός προχώρησε σε επικίνδυνο ελιγμό, ο οποίος οδήγησε σε επαφή με το πλοίο του πολεμικού ναυτικού

Όσον αφορά τα τουρκικά ΜΜΕ, η εφημερίδα Μιλιέτ παίζει το θέμα ως έκτακτη είδηση κάνοντας λόγο για ένταση στα Ιμια επειδή «ελληνικά σκάφη προσπάθησαν να προσεγγίσουν τη νησίδα», ενώ αναφέρουν ότι το ελληνικό σκάφος υπέστη ζημιά.