Πρόεδρος: Ενημέρωσε ξένους επισήμους

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Βιρβιδάκης, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο εκπροσωπώντας τη Βουλή των Ελλήνων στις αντικατοχικές εκδηλώσεις Μόρφου, έγινε σήμερα μαζί με άλλους ξένους βουλευτές και επισήμους δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος τους ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Ο κ. Βιρβιδάκης είπε ότι η Ελλάδα σταθερά συμπαρίσταται στην Κυπριακή Δημοκρατία για μια δίκαιη, βιώσιμη, λειτουργική λύση, προσθέτοντας ότι η Τουρκία, με τις τελευταίες ενέργειες της, θέτει τον εαυτό της εκτός της ευρωπαϊκής οικογένειας.

Μετά και τα τελευταία γεγονότα, είπε σε δηλώσεις του ο κ. Βιρβιδάκης, είναι απαράδεκτο μια χώρα που επιθυμεί να γίνει μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας να συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο σε ένα κράτος μέλος της ΕΕ – με ένα τρόπο ο οποίος είναι απαράδεκτος, επιθετικός και αμφισβητεί τα κυριαρχικά του δικαιώματα.

“Με αυτές τις ενέργειες δεν μπορεί κανείς να είναι μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας, αυτόματα τοποθετεί τον εαυτό του εκτός”, συμπλήρωσε.

Ο Δήμαρχος της κατεχόμενης Μόρφου Χαράλαμπος Πίττας είπε πως με αυτή τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας συμπληρώνεται ο κύκλος των επαφών των ξένων προσκεκλημένων του Δήμου Μόρφου εδώ στο νησί μας, “γιατί θέλαμε να φύγουν ενημερωμένοι και μάλιστα ενημερωμένοι από τα πιο επίσημα χείλη τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας για τη φάση που περνά σήμερα το εθνικό μας θέμα, μια κρίσιμη φάση, μια κρίσιμη περίοδος, λόγω της επεκτατικής πολιτικής της Τουρκίας και των απαράδεκτων απειλών που εκπέμπει καθημερινά ενάντια της Κυπριακής Δημοκρατίας και τις παραβιάσεις που πραγματοποιεί καθημερινά στην κυπριακή ΑΟΖ”.

Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος, συνέχισε, από όλες τις εκδηλώσεις που διήρκεσαν μια εβδομάδα με αποκορύφωμα την αντικατοχική μας πορεία της Κυριακής εκεί στον ακριτικό Αστρομερίτη όπου όλοι αυτοί οι ξένοι είχαν ενώσει τη δικιά τους φωνή με τη δικιά μας φωνή ενάντια στη βάρβαρη τούρκικη εισβολή και ημικατοχή της πατρίδας μας.

“Για εμάς τους Μορφίτες τέλειωσε χθες η πορεία αλλά όπως έχω πει πάρα πολλές φορές από σήμερα ξεκινά η επόμενη πορεία των Μορφιτών – αυτή η πορεία που ξεκίνησε πριν από 34 χρόνια δεν σταματά και δεν θα τερματιστεί μέχρι την ευλογημένη μέρα που θα πάμε λεύτεροι στη δική μας πόλη κάτω από τον τρούλο του Αγίου Μάμα”.

Ο κ. Βιρβιδάκης εξέφρασε τέλος τη συγκίνηση του διότι, όπως σημείωσε, από προχθές είναι δημότης Μόρφου.