Πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων:

Σημερινή: Με τίτλο “Διακυβέρνηση με συγκαλυμμένα βέτο” αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις και το τί συμφωνήθηκε μέχρι σήμερα για τη νομοθετική, εκτελεστική και δικαστική εξουσία και πως η αναλογία στο υπουργικό συμβούλιο θα είναι 7:4 χωρίς δικαίωμα ψήφου σε Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο. Αλλού αναφέρει ότι σύμφωνα με δημοσκόπηση οι πολίτες ζητούν έλεγχο της Εκκλησίας. Σε άλλο θέμα και στο Β` μέρος της συνέντευξης του Γενικού Ελεγκτή στην εφημερίδα γίνεται αναφορά στο θέμα της διασπάθισης χρήματος στην εντατικό του ΓΝ Λευκωσίας.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Άναψε πράσινο για ασφάλεια” γράφει για συμφωνία Αθήνας και Άγκυρας για έναρξη συζητήσεων σε τεχνοκρατικό επίπεδο σύντομα και πως ΟΗΕ και Βρετανοί δεν θέλουν πολυκοσμία στη Γενεύη. Αλλού γράφει ότι ο Άντρος Κυπριανού δήλωσε  ότι ζημιώνουν το Κυπριακό οι μαγκιές και οι παλικαρισμοί ενώ ο Νικόλας Παπαδόπουλος δήλωσε ότι ο Νίκος Αναστασιάδης έχει προκαλέσει μεγάλη ζημιά. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην επιχείρηση αφαίρεσης αμιάντων από το ΡΙΚ που θα είναι καθαρό εντός του 2017.

Αλήθεια: Με τίτλο “Δεν θέλουν πολυμερή” γράφει ότι είναι θορυβημένη η τουρκική πλευρά από την ανταπόκριση για διεθνή παρουσία στη Γενεύη και την κυβέρνηση να απορρίπτει τα περί πενταμερούς και να τονίζει ότι η παρουσία της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι εκ των ων ουκ άνευ. Αλλού γράφει ότι ενημερώνονται άλλες έξι οικογένειες ΕΛΔΥΚάριων από κλιμάκιο της ΔΕΑ που μεταβαίνει στην Ελλάδα. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι το κυπριακό γάλα γαϊδούρας είναι εύγευστο, ωφέλιμο αλλά ακριβούτσικο.

Χαραυγή: Με τίτλο “Ξεσηκωμός στην κατεχόμενη Κύπρο” αναφέρεται στις εξαγγελίες της συνδικαλιστικής πλατφόρμας για συνέχισε των μέτρων διαμαρτυρίας ενάντια στην “κυβέρνηση” στα κατεχόμενα. Αλλού αναφέρεται στη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και γράφει ότι τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα βρίσκονται υπό δοκιμασία. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι οι νοσηλευτές προειδοποιούν τον Υπουργό Υγείας με δυναμική αντίδραση.

Καθημερινή: Με τίτλο “Παρέμβαση Μέρκελ στο εδαφικό” γράφει ότι με παρέμβαση του Βερολίνου υπήρξε συνεννόηση για το πλαίσιο διακανονισμού του εδαφικού, με ποσοστό 28,6%-29%, επιστροφή πέραν των 80.000 προσφύγων και 50-50 στις ακτογραμμές. Αλλού γράφει για την φιλοσοφία του “Συμφώνου της Άγκυρας”, του οκτασέλιδου εγγράφου που κατέθεσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στις συνομιλίες για το θέμα της ασφάλειας και εγγυήσεων. Σε άλλο θέμα γράφει για την περίπτωση 28χρονου που μπήκε πυροβολώντας σε πιτσαρία Ελληνα ομογενή στις ΗΠΑ παρασυρόμενος από συζητήσεις οπαδών και συνεργατών του Ντόναλντ Τραμπ ότι στην πιτσαρία λειτουργεί κύκλωμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών υπό την καθοδήγηση συνεργατών της Χίλαρι Κλίντον.

Μάχη: Με τίτλο “Να χτίσουμε επίπεδα-ρεκόρ” αναφέρεται σε συνέντευξη στην εφημερίδα του Προέδρου του ΔΣ του ΚΟΤ, Άγγελου Λοίζου που χαρακτηρίζει απρόσμενα καλή την φετινή χρονιά για τον τουρισμό και δίνει εικόνα για το 2017. Αλλού γράφει για αγώνα εν μέσω πολυκερματισμού στο Κυπριακό και πως είναι αναγκαία η παρουσία των μελών του ΣΑ του ΟΗΕ στη Γενεύη. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι υψηλές θερμοκρασίες στον πλανήτη “ξυπνούν” τον άνθρακα και τον κίνδυνο για την ατμόσφαιρα.

Sunday Mail: Με τίτλο “Ζωτικής σημασίας υποστήριξη του ΑΚΕΛ στις συνομιλίες” γράφει ότι το κόμμα της αντιπολίτευσης αποδείχθηκε ένας αξιόλογος συνεργάτης όταν οι συνομιλίες φάνηκε ότι θα κολλούσαν. Αλλού γράφει ότι ανακοινώθηκαν περαιτέρω απεργιακά μέτρα στα κατεχόμενα από την συνδικαλιστική πλατφόρμα. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε οικογενειακές επιχειρήσεις (εστιατόρια, καφέ, ζαχαροπλαστεία) στην κατεχόμενη Λευκωσία που έχουν περάσει από γενιά σε γενιά και διατηρούν τον παραδοσιακό τους χαρακτήρα.