Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Στα πρωτοσέλιδα σήμερα προβάλλεται το θέμα των εκλογών στα  κατεχόμενα η δημοσκόπηση σύμφωνα με την οποία οι Κύπριοι ζητούν αλλαγές, ωστόσο απορρίπτουν πρόωρες εκλογές και  θέματα που αφορούν την οικονομία και τους δανειολήπτες μετά τη ψήφιση του πλαισίου αφερεγγυότητας.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με κύριο τίτλο “`Εκλογές` με ανατροπές” γράφει πως ανατροπές και εκπλήξεις χαρακτηρίζουν το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των ψευδοεκλογών στα κατεχόμενα και αναφέρεται σε αποτέλεσμα που στέλνει και μηνύματα και για το Κυπριακό και θα φέρει ανατροπές στο κομματικό—πολιτικό σκηνικό του ψευδοκράτους. “Πλημμύρισε … με πτώματα μεταναστών η Μεσόγειος” γράφει σε άλλο θέμα ο “Φ” για το ναυάγιο, ανοικτά των λιβυκών ακτών, πλοιαρίου που μετέφερε 700 περίπου μετανάστες. Αλλού αναφέρει ότι ξεκλείδωσαν οι εξελίξεις λόγω εκποιήσεων.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Κύριο της θέμα με τίτλο “Στα πρόθυρα ανατροπής” γράφει πως Ντερβίς Έρογλου και Μουσταφά Ακιντζί θα είναι οι μονομάχοι του δεύτερου γύρου στις εκλογές για την ηγεσία της τουρκοκυπριακής κοινότητας που θα γίνουν την ερχόμενη Κυριακή. Σε άλλο θέμα γράφει ότι μετά τη ψήφιση του πλαισίου αφερεγγυότητας οι προσπάθειες της Κυβέρνησης -όπως ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης- στρέφονται στην έξοδο της χώρας στις αγορές για πλήρη απεξάρτηση από τους δανειστές. Αλλού αναφέρεται σε φόβους για μέχρι 700 νεκρούς πρόσφυγες, στα νερά της Μεσογείου.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με  τίτλο “ΖΗΤΟΥΝ ΑΛΛΑΓΕΣ απορρίπτουν εκλογές” προβάλλει στο κύριο της θέμα δημοσκόπηση βάσει της οποίας οι μισοί Κύπριοι δεν εγκρίνουν τους χειρισμούς του Προέδρου στη θεσμική κρίση. Το 57% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι πρόωρη προσφυγή σε εκλογές δεν θα έλυε τα προβλήματα. Αλλού γράφει για “δεύτερο γύρο-θρίλερ στα κατεχόμενα” και για σύγκρουση δεξιάς (Έρογλου) και αριστεράς (Ακιντζί). Αλλού προβάλλει θέμα για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των δανειοληπτών μετά και τη ψήφιση από τη Βουλή του πλαισίου αφερεγγυότητας.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Κύριο της θέμα με τίτλο “Ανατροπές που δυναμώνουν την ελπίδα” γράφει πως νέο σκηνικό διαμορφώνεται στα κατεχόμενα, αφού ο Μουσταφά Ακιντζί μαζί με τον Ντερβίς Έρογλου πέρασαν στο δεύτερο γύρο των “προεδρικών” εκλογών και προβάλλει φωτογραφία και δηλώσεις του Ακιντζί. Αλλού γράφει πως το ΑΚΕΛ καταγγέλλει το ΡΙΚ για παραβίαση των αρχών της αντικειμενικής ενημέρωσης. Σε άλλο θέμα γράφει πως υγρός τάφος έγινε η Μεσόγειος και πως υπάρχουν φόβοι για 700 νεκρούς μετανάστες.