Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Στα πρωτοσέλιδα σήμερα προβάλλονται οι αντιδράσεις  της συνέντευξης του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ στο Κυπριακό Εσπεν Μπαρθ Έιντε,  το κατηγορητήριο για την υπόθεση του ΣΑΠΑ, το οποίο ενδέχεται να αλλάξει για να συμπεριλάβει και τον Φειδία Σαρίκα και  οι διεργασίες για την ψηφοφορία του πλαισίου αφερεγγυότητας από την Ολομέλεια.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με τίτλο “Βουλιάζει στον ΣΑΠΑ και ο Σαρίκας”, γράφει στο κύριο της θέμα ότι η Κατηγορούσα Αρχή θα υποβάλει ενώπιον του Δικαστηρίου στις 20 Απριλίου, αίτημα για αντικατάσταση του κατηγορητηρίου για το σκάνδαλο του ΣΑΠΑ, με νέο που να περιλαμβάνει και τον Φειδία Σαρίκα. Αλλού, ότι άγιες μέρες και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος ασχολείται με τα λεφτά. Σε άλλο της θέμα, γράφει για τις φωτιές που άναψαν οι αναφορές του Έιντε στη συνέντευξη στο ΚΥΠΕ σε `απαχθέν κράτος` για την Κυπριακή Δημοκρατία, και ότι οι σεισμικές έρευνες του Μπαρμπαρός δεν αποτελούσαν παράνομες ενέργειες.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Κύριο της θέμα με τίτλο “Χάλασε ότι έκτισε”, γράφει ότι ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ για το Κυπριακό χάλασε ότι έκτισε την ίδια μέρα, με τα όσα είπε σε μια σειρά συνεντεύξεων που παραχώρησε τη μέρα της ανακοίνωσης της επανέναρξης των συνομιλιών, καθώς παρουσιάστηκε προκλητικός προκαλώντας τα πυρά Κυβέρνησης και κομμάτων. Αλλού, γράφει για τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ εναντίον κάποιων που προσπαθούν, όπως είπε, να προστατεύσουν τους μεγαλοοφειλέτες. Σε άλλο της θέμα, γράφει ότι λαμπρατζιές και κροτίδες βρίσκονται αυτές τις μέρες στο μικροσκόπιο της αστυνομίας που θα συνεχίσει την εκστρατεία μέχρι τις 14 Απριλίου.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με τίτλο “Έμφραγμα στο νέο ξεκίνημα”, γράφει στο κύριο του θέμα ότι ο Έιντε σε τρεις συνεντεύξεις που παραχώρησε έδωσε κάλυψη στις τουρκικές παραβιάσεις στην κυπριακή ΑΟΖ αλλά και στις επιδιώξεις της Άγκυρας για τον τρόπο αξιοποίησης του φυσικού πλούτου της Κύπρου. Αλλού, γράφει ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία πάει στον Εισαγγελέα τον εαυτό της για το κτήριο στο οποίο στεγάζεται από το 2006 για να διαπιστωθεί ύποπτη διαδρομή χρημάτων που αφορά περίπου €,7 εκ. Σε άλλο του θέμα γράφει ότι περί τα τέλη Μαΐου θα υπάρξει φως για τρία με τέσσερα κεφάλαια που αφορούν το σκάνδαλο της οικονομίας.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Κύριο θέμα με τίτλο “Εξωθεσμική παρέμβαση ΠτΔ για εκποιήσεις”, γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επιχείρησε χθες παραβίαση των κοινοβουλευτικών θεσμίων προκειμένου να εκβιάσει την υπερψήφιση του πλαισίου αφερεγγυότητας με διαφορά μιας ψήφου. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι 180 οικογένειες θα πάρουν πακέτα με τρόφιμα τα οποία έχουν ετοιμάσει στελέχη του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Αλλού, γράφει ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ κατήγγειλε χθες την Κυβέρνηση για κοινωνική αναλγησία και ασέβεια προς τις γενιές που έκτισαν αυτή τη χώρα αναφερόμενος στον τρόπο που αντιμετωπίζει τους συνταξιούχους.

 Cyprus Mail: Κύριο της θέμα με τίτλο “Ο Έιντε λέει ότι παρερμηνεύτηκε”, γράφει ότι ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ, μετά τη μεγάλη αντίδραση που προκάλεσαν κυρίως δύο αναφορές του στη συνέντευξη του στο ΚΥΠΕ, δήλωσε ότι παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις του αυτές. Αλλού, γράφει ότι νεαρό ζευγάρι από την Κοκκινοτριμιθιά θα βγάλει το σπίτι του στο λαχείο για να ξοφλήσει τα χρέη. Συγκεκριμένα, θα εκδώσει 3500 λαχεία των 50 ευρώ. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα γράφει κάτω από σχετική φωτογραφία για τις φλαούνες του Πάσχα, οι οποίες πωλούνται και στη λαϊκή αγορά.