Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Στα πρωτοσέλιδα σήμερα γίνεται αναφορά στην ενδεχόμενη επανέναρξη των συνομιλιών, η μεταρρύθμιση στις δημόσιες συμβάσεις,  η αναστολή του νόμου περί εκποιήσεων,  και οι εξελίξεις στο θέμα του ΤΕΠΑΚ.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με τίτλο «Με… έπεα πτερόεντα επαναρχίζουν οι συνομιλίες»  και γράφει για προφορικές διαβεβαιώσεις προς την κυπριακή Κυβέρνηση ότι σε περίπτωση που η Τουρκία δεν ανανεώσει την οδηγία προς ναυτιλλομένους, αυτό θα συνεχίσει να υφίσταται και μετά την έναρξη των διαπραγματεύσεων. Ακόμη γράφει ότι τα κόμματα είναι διχασμένα για την οριζόντια ψηφοφορία. Επίσης γράφει για νέα αναστολή στις εκποιήσεις μέχρι τις 17 Απριλίου.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Με τίτλο «Μεταρρύθμιση στις δημόσιες συμβάσεις», γράφει ότι επιπρόσθετα μέτρα με τα οποία θα βελτιωθεί και θα ενισχυθεί το σύστημα των δημοσίων συμβάσεων στην Κύπρο ενέκρινε χθες το Υπουργικό Συμβούλιο. Σε άλλο θέμα, γράφει ότι καθίσταται ποινικό αδίκημα η άρνηση της γενοκτονίας. Επίσης γράφει για συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Νετανιάχου, πιθανότητα το Μάιο.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με τίτλο  «Όλα έτοιμα για συνομιλίες» και γράφει ότι επιφυλακτική και καχύποπτη παρουσιάζεται η Λευκωσία, που επιχειρεί να «προσγειώσει» τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ στο Κυπριακό Έσπεν Μπάρθ Έιντε, που παρουσιάζεται αισιόδοξος, καθώς φαίνεται να θεωρεί δεδομένη την επανέναρξη των συνομιλιών. Σε άλλο θέμα γράφει για τη νέα αναβολή στις εκποιήσεις που ψηφίστηκε χθες από τη Βουλή. Ακόμη, προβάλλει με σχετική φωτογραφία τη χθεσινή εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά των εκποιήσεων που διοργανώθηκε από 4 οργανώσεις έξω από τη Βουλή.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Με τίτλο «Αποφασιστικά να μπούμε σε διάλογο», γράφει στο κύριο θέμα της ότι είναι πλέον καιρός η ε/κ πλευρά να εξασφαλίσει την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό και με πρωτοβουλίες της να δώσει χώρο στο διάλογο. Επίσης γράφει ότι Τ/κ μαθητής και Ε/κ μαθήτρια θα συμπροεδρεύουν στο Μαθητικό Συμβούλιο της Αγγλικής Σχολής. Αλλού, γράφει ότι η Σύγκλητος του ΤΕΠΑΚ αδειάζει την Αστυνομία, καθώς επαναβεβαιώνει την απόφασή του για αξιολόγηση καθηγητών και διερωτάται προς τί η δυσφήμιση της Πρυτάνεως.

Cyprus Mail:  Με τίτλο «Συμφωνήθηκε το πλαίσιο στις συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν», αναφέρει στο κύριο θέμα της ότι το Ιράν και η διεθνής κοινότητα κατέληξαν σε προκαταρκτική συμφωνία χθες για περιορισμό του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος για τουλάχιστον μια δεκαετία, μετά από οκτώ ημέρες μαραθώνιων συνομιλιών στην Ελβετία. Σε άλλο θέμα γράφει για τη διαπίστωση πως χάθηκαν έσοδα εκατομμυρίων για το Δήμο Πέγειας από συμβάσεις. Ακόμη, γράφει ότι η ανακάλυψη παράνομων πυροτεχνημάτων σε σπίτι 32χρονου την Τετάρτη είναι η μεγαλύτερη στην οποία προέβη ποτέ η Αστυνομία.

Το Ποντίκι: Με τίτλο «Στο τραπέζι το φυσικό αέριο» και γράφει ότι σε επικίνδυνα μονοπάτια οδεύει το Κυπριακό ενώ προσθέτει ότι με την κάθοδό του, ο Έιντε θα απαιτήσει να τεθεί επί τάπητος στις συνομιλίες και το θέμα του φυσικού αερίου. Σε άλλο θέμα γράφει για το πώς λειτουργούν τα «μαύρα κουτιά». Ακόμη παραθέτει τη φωτογραφία παιδιού από τη Συρία που σήκωσε τα χέρια ψηλά, γιατί πέρασε την κάμερα για όπλο.

Cyprus Weekly: Με τίτλο «Τέλος του παιχνιδιού σε 8 μήνες», γράφει ότι ο Έιντε επιστρέφει στο νησί, καθώς βελτιώνονται οι προοπτικές για την ειρήνευση, ενώ η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων που αναμένεται το Μάιο στοχεύει σε συμφωνία εντός 8 μηνών. Αλλού γράφει για «προεκλογικό» πυρετό στα κατεχόμενα, με την ψηφοφορία για την ηγεσία των Τ/κ. Επίσης γράφει ότι το κυπριακό ποδόσφαιρο ενοποιείται μετά από 60χρονο διαζύγιο.