Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Στα πρωτοσέλιδα σήμερα προβάλλονται οι συζητήσεις για τα νομοσχέδια αναφορικά με το πλαίσιο αφερεγγυότητας και  η συνάντηση του Ελληνα Πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με τίτλο “Καθοριστικό ραντεβού Τσίπρα-Μέρκελ”, γράφει στο κύριο της θέμα ότι η σημερινή συνάντηση του Ελληνα Πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα Καγκελάριο στο Βερολίνο θα σηματοδοτήσει την αποκατάσταση ή την πλήρη ρήξη στις σχέσεις Αθήνας-Βερολίνου. Αλλού, γράφει ότι στην Πάφο διερευνάται απόπειρα φόνου και πως το Επαρχιακό Δικαστήριο εξέδωσε χθες διάταγμα κράτησης 38χρονου Ελλαδίτη από τη Χίο, ο οποίος φέρεται να τραυμάτισε σοβαρά με πυροβόλο όπλο 35χρονο το Σάββατο. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι η Κεντρική Επιτροπή της ΕΔΕΚ εξέλεξε χθες τον Μαρίνο Θεοδώρου ως Β` Αντιπρόεδρο του Κινήματος.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Κύριο της θέμα με τίτλο “Ανησυχίες για τοξικά”, γράφει ότι από την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες σε εργοστάσιο ανακύκλωσης υλικών στο Γέρι, προκλήθηκαν ανησυχίες από το ενδεχόμενο να κάηκαν τοξικά υλικά. Σε άλλο της θέμα γράφει για τις χθεσινές δηλώσεις του ΥΠΕΞ Ιωάννη Κασουλίδη ότι η επανέναρξη των συνομιλιών θα γίνει μόνο όταν εκλείψουν οι λόγοι για τους οποίους αυτές αναστάλησαν. Αλλού, γράφει για τη μετονομασία τμήματος της οδού Πιαλέ Πασιά σε Λεωφόρο Τάσου Μητσόπουλου και πως αυτή αποτελεί ελάχιστη ανταπόδοση της αγάπης που ο Τάσος Μητσόπουλος έτρεφε για την πόλη του.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με τίτλο “Έψαχνε για απομονωτήριο”, γράφει στο κύριο του θέμα ότι ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Εσπεν Μπαρθ Έιντε έκανε βολιδοσκοπήσεις για μεταφορά της διαδικασίας του Κυπριακού στην Ελβετία. Αλλού, γράφει ότι το Υπουργείο Παιδείας εμφανίζεται φέτος για πρώτη φορά ίσως, τόσο αποφασισμένο να κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να κρατήσει τις κροτίδες έξω από τα σχολεία. Σε άλλο του θέμα γράφει για τη σημερινή συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ με επίκεντρο τη λίστα των μεταρρυθμίσεων.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Κύριο της θέμα με τίτλο “Αφερέγγυες ασάφειες υπέρ τραπεζών”, γράφει ότι το νομοσχέδιο Κυβέρνησης-Τρόικας για το πλαίσιο αφερεγγυότητας εμπεριέχει ασάφειες, οι οποίες είναι βολικές για τις τράπεζες. Σε άλλο της θέμα, γράφει ότι δια της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, πρώτη φορά Ελληνας αξιωματούχος τιμά τους Μισιαούλη και Καβάζογλου. Αλλού, γράφει ότι το ΑΚΕΛ καταγγέλλει συναρτημένη προσπάθεια να πληγεί η CYTA και να ξεπουληθεί όσο όσο στο μεγάλο κεφάλαιο.