Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Στα πρωτοσέλιδα σήμερα προβάλλεται το ελληνικό ζήτημα και η Σύνοδος Κορυφής,  ο αντίκτυπος ενδεχόμενου Grexit στην Κύπρο και η ψήφιση από τη βουλή νέας αναστολής στην εφαρμογή του νόμου των εκποιήσεων και νόμου για απαλλαγή των ιδιοκτητών ακινήτων από τα χρέη των επιχειρηματιών ανάπτυξης γης.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Κύριο θέμα της με τίτλο «Ελάχιστες ελπίδες για την Ελλάδα», γράφει ότι η Σύνοδος Κορυφής και η επταμερής δεν πρόσφεραν λύσεις και ο Ντάισελμπλουμ μιλά για πολλή και σκληρή δουλειά που πρέπει να γίνει. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα γράφει ότι η ελεγκτική υπηρεσία προχωρεί σε ξεσκόνισμα των λογιστικών βιβλίων των κομμάτων. Αλλού αναφέρει ότι βουλευτής δήλωσε ότι υπήρξε πελάτης του αγοραίου σεξ και ζήτησε να νομιμοποιηθεί και να ρυθμιστεί νομικά η πορνεία, παράλληλα με την καταπολέμηση του sex trafficking.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Με τίτλο «Μπρα – ντε -φερ στις Βρυξέλλες» γράφει ότι η Ελλάδα ζητά χρηματοδοτική ανάσα για να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις. Σε άλλο θέμα γράφει ότι μόνο για ζητήματα που έχουν σχέση με το ευρωσύστημα δεν μπορεί η Ελεγκτική Υπηρεσία να ελέγξει την Κεντρική Τράπεζα ανέφερε ο Γενικός Ελεγκτής, προσθέτοντας ότι ο έλεγχος που έκανε αφορούσε την Αρχή Εξυγίανσης. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ομόφωνα ψηφίστηκε από τη βουλή η νέα αναστολή εκποιήσεων ακινήτων.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με τίτλο «Σε στενό κλοιό η Ελλάδα», γράφει ότι κάτω από νέες πιέσεις βρέθηκε χθες η Ελλάδα από τους εταίρους της, με την ίδια να προσπαθεί να αναδείξει την πολιτική πτυχή του προβλήματος. Αλλού γράφει ότι Κύπριος έκλεισε μεγάλη τρύπα των χάκερς με τον κολοσσό ψηφιακής ασφάλειας να ευχαριστεί τον Χάρη Φλωρίδη του Συνεργατισμού. Σε άλλο θέμα γράφει ότι απανωτά χτυπήματα δέχεται ο τομέας της υγείας, αρχικά με τη σύλληψη γυναίκας που πωλούσε χάπια χωρίς να έχει σχέση με την ιατρική και χθες με τη σύλληψη δύο γυναικών που ασκούσαν οδοντιατρική με πλαστά πτυχία.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Με τίτλο «Προστατεύονται οι ιδιοκτήτες χωρίς τίτλο» γράφει ότι διά νόμου που ψήφισε η βουλή, βάσει πρότασης του ΑΚΕΛ, απαγορεύεται η εκποίηση ακινήτου το οποίο είναι υποθηκευμένο από ντιβέλοπερ, ενώ ο αγοραστής του είτε το είχε ξοφλήσει, είτε πληρώνει κανονικά τις δόσεις του. Σε άλλο θέμα γράφει ότι συντεχνίες και εργαζόμενοι της CYTA καταγγέλλουν μεθοδεύσεις για μείωση της αξίας του Οργανισμού ενισχύοντας της ενδείξεις ότι τροχιοδρομείται ξεπούλημα της CYTA. Αλλού αναφέρεται σε κίνδυνο να πωλούνται ανεξέλεγκτα δανειακά χαρτοφυλάκια σε ξένους κερδοσκόπους.

Cyprus Mail: Με τίτλο «Ο αντίκτυπος ενός Grexit στην Κύπρο μόνο €505 εκ.» γράφει ότι η έκθεση της Κύπρου στην Ελλάδα είναι διαχειρίσιμη όπως ανέφερε αξιωματούχος του Υπουργείου Οικονομικών και πως ο αντίκτυπος για την Κύπρο από ένα Grexit θα ανέρχεται περίπου στα 505 εκατομμύρια ευρώ. Αλλού γράφει ότι οι βουλευτές ψήφισαν για απαλλαγή των ιδιοκτητών ακινήτων από τα χρέη των επιχειρηματιών ανάπτυξης γης. Σε άλλο θέμα γράφει ότι τα περισσότερα δυστυχήματα συμβαίνουν στις αστικές περιοχές όπως δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου.

Το εβδομαδιαίο «Ποντίκι» με κύριο τίτλο «’Χαλαρή συνομοσπονδία’ ο ΔΗΣΥ» γράφει ότι παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις της ηγεσίας του ΔΗΣΥ μετά τη συνεδρίαση του πολιτικού γραφείου του, ο προβληματισμός είναι ότι κυρίαρχο χαρακτηριστικό που επικρατεί στα ψηλά δώματα της Πινδάρου. Αλλού προβάλλει συνέντευξη στην εφημερίδα του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου Παύλου Ιωάννου στην οποία παρουσιάζεται έντονα επικριτικός κατά της Κεντρικής Τράπεζας για τις διαδικασίες που έχει ακολουθήσει για τις αναδιαρθρώσεις δανείων. Σε άλλο θέμα γράφει ότι αστεία είναι η προσπάθεια για δικαστική «απόλυση» της Γιωρκάτζη.

The Cyprus Weekly: Με τίτλο «Ο τραπεζικός δανεισμός στα ύψη» γράφει ότι δύο χρόνια μετά την οικονομική κρίση στην Κύπρο, ο τραπεζικός δανεισμός άρχισε ξανά να αυξάνεται. Αλλού γράφει ότι ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό στοχεύει σε επανάληψή των συνομιλιών τον Μάη. Σε άλλο θέμα γράφει ότι θυγατρική της Λαϊκής Τράπεζας μπορεί να επιλύσει το σίριαλ με την τράπεζα.