Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Διαβάστε εδώ όλα τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων:

Χαραυγή: Με τίτλο «Ελέγχονται προσλήψεις – μισθοί στη ΣΚΤ» γράφει ότι ο Γενικός Εισαγγελέας γνωμάτευσε για δεύτερη φορά ότι ο Γενικός Ελεγκτής μπορεί να πραγματοποιήσει διαχειριστικό και οικονομικό έλεγχο στο Συνεργατισμό, καθώς και ότι σε δύο χρόνια ο Συνεργατισμός προχώρησε συνολικά σε 128 εξωτερικές προσλήψεις. Αλλού γράφει ότι ο Τουρκοκύπριος λογοτέχνης Jenan Selcuk του οποίου το ποίημα «Καρπασία» περιλαμβάνεται στο Αναλυτικό Πρόγραμμα Λογοτεχνίας Λυκείου, μιλά στη «Χ» και νιώθει τιμή που διδάσκεται το ποίημα του στα ελληνοκυπριακά σχολεία. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα αναφέρεται σε κενά και `παράθυρα` που αφήνει το νομοσχέδιο για ίδρυση κρατικής εταιρείας ιδιωτικού δικαίου στην οποία θα μεταφερθούν οι εργαζόμενοι της Πολιτικής Αεροπορίας.

Σημερινή: Με τίτλο «Κανένας έλεγχος για σκόνη στο χαλλούμι» γράφει στο κύριο της πρωτοσέλιδο θέμα ότι εκτεθειμένους άφησε το κράτους τους καταναλωτές καθώς για πάνω από δύο χρόνια, το Κρατικό Χημείο δεν έλαβε για εξέταση ανίχνευσης γαλακτόσκονης ούτε και ένα δείγμα χαλλουμιού. Σε άλλο θέμα γράφει ότι συμβαίνουν πολλά στο παρασκήνιο σε σχέση με την πρώην Λαϊκή Τράπεζα και αναφέρεται μεταξύ άλλων σε συνάντηση του Προέδρου του Συνδέσμου των καταθετών της Λαϊκής Άδωνη Παπακωνσταντίνου με την Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλα Γιωρκάτζη. Αλλού προβάλλει συνέντευξη της Ιωάννας Συγκρασίτη στις εσωτερικές της σελίδες στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η ηγεσία του ΔΗΣΥ απομακρύνθηκε από τις αρχές και τις αξίες του κόμματος.

Αλήθεια: Κύριο της θέμα με τίτλο «Άρση αδικίας για κουρεμένα ταμεία προνοίας» γράφει ότι μετά από οδηγίες του Υπουργείου Οικονομικών η Τράπεζα Κύπρου στέλνει επιστολές σε ταμεία προνοίας ζητώντας αναλυτικά στοιχεία για το κούρεμα που έχουν υποστεί ώστε να υπολογιστούν τα ποσά που θα επιστραφούν. Αλλού γράφει ότι από την Τουρκία ήρθε στη θαλάσσια περιοχή του Παχύαμμου το σκάφος με τα 83 άτομα συριακής καταγωγής (32 άντρες, 14 γυναίκες, 18 παιδιά και 19 βρέφη). Σε άλλο θέμα η «Α» γράφει ότι αρχές της επόμενης εβδομάδας θα οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα της συζήτησης του εδαφικού στην Ελβετία το πιθανότερο μεταξύ 7 – 11 Νοεμβρίου.

Φιλελεύθερος: Κύριο του θέμα «Έτοιμα εναλλακτικά σενάρια» και γράφει ότι εναλλακτικοί χάρτες που αντικατοπτρίζουν τα κριτήρια που έχουν διαμορφωθεί στο εδαφικό, ετοιμάστηκαν από ειδικούς που θα συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις συζητήσεις για το κεφάλαιο αυτό. Αλλού γράφει ότι έφοδο πραγματοποίησαν χθες σε διάφορα κυβερνητικά κτήρια στην πόλη του Κιρκούκ, μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, με σκοπό να αποπροσανατολίσουν τις ιρακινές δυνάμεις από τη μάχη για την απελευθέρωση της Μοσούλης καθώς και ότι οι ιρακινές επίλεκτες δυνάμεις μαζί με τους Κούρδους δίνουν μάχη για την απελευθέρωση της πόλης. Σε άλλο θέμα ο «Φ» γράφει ότι στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής τίθενται προς εξέταση οι καταγγελίες για κουκούλωμα πειθαρχικών υποθέσεων με κατηγορούμενο υψηλόβαθμο λειτουργό του Υπουργείου Γεωργίας.

Cyprus Mail: Με τίτλο «Οι Βουλευτές σταμάτησαν προσπάθεια συζήτησης για εποίκους» γράφει στο κύριο της θέμα ότι η πλειοψηφία της ολομέλειας της Βουλής απέρριψε πρόταση του ηγέτη του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου για να συζητηθεί το θέμα των εποίκων στα κατεχόμενα μετά από την δημόσια κριτική που ασκήθηκε σε δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη νωρίτερα αυτή την εβδομάδα για συμφωνία παραμονής 90.000 εποίκων, που αργότερα διορθώθηκε στους 40.000. Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Εξωτερικών είπε στον ομόλογό του από το Σαν Μαρίνο την Παρασκευή ότι η Κύπρος θα σταθεί δίπλα στη μικρή χώρα καθώς και στο Μονακό και την Ανδόρα στην προσπάθειά τους να ολοκληρώσουν την συμφωνία σύνδεσης με την ΕΕ. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα γράφει ότι η οργάνωση η ACCEPT-ΛΟΑΤ Κύπρου είναι αισιόδοξη πως ένα νομοσχέδιο που θα εισάγει πιο απλές διαδικασίες για την αλλαγή φύλλου θα είναι έτοιμο νωρίς τον επόμενο χρόνο, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Κώστας Γαβριηλίδης.