Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων:

Χαραυγή: Με  τίτλο “Αναξιοποίητο το φυσικό αέριο χωρίς λύσης” αναφέρεται σε δηλώσεις στην εφημερίδα του Χαράλαμπου Έλληνα, ο οποίος μιλά για κίνδυνο “να μας μείνει το φυσικό αέριο αν δεν λυθεί το Κυπριακό και δεν προλάβουμε την τουρκική αγορά” με αναφορές στις αγορές Αιγύπτου, Ιορδανίας αλλά και την συνεργασία Ισραήλ – Τουρκίας. Αλλού αναφέρεται σε περιοχή της Αραδίππου που κινδυνεύει από πλημμύρες και έχει αφεθεί εκτός σχεδιασμού για ριζική και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του προβλήματος. Σε άλλο θέμα γράφει για διάκριση ακόμα και στον ορισμό της αναπηρίας και πως ο ΟΗΕ έχει προβεί σε παρατηρήσεις στην Κύπρο.

Σημερινή: Κύριό της θέμα  με τίτλο “Μυστική διπλωματία για να `δέσουν’ τη λύση” γράφει ότι ΗΠΑ και ΕΕ πιέζουν την ΕΕ να “τετραγωνίσει τον κύκλο” και θέλουν τη σφραγίδα της ΕΕ ανεξαρτήτως συμβατότητας με το κεκτημένο. Αλλού γράφει ότι έρχονται θεσμικές αλλαγές σε έρευνα και καινοτομία. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι “ουδέτερος” θα είναι ο προϋπολογισμός του 2017 που θα παρουσιάσει μεθαύριο Τρίτη στο Υπουργικό Συμβούλιο ο ΥΠΟΙΚ και αναμένεται να κατατεθεί στις 30 Σεπτεμβρίου στη Βουλή.

Αλήθεια: Με τίτλο “Προτελευταίο τετ-α-τετ με πρόοδο στη Διακυβέρνηση” αναφέρεται στη χθεσινή συνάντηση των ηγετών και γράφει για νέο εντατικό κύκλο συναντήσεων (ίσως και καθημερινών) μετά την 1η Οκτωβρίου και πως την ερχόμενη Τετάρτη θα γίνει η συνολική αποτύπωση του τοπίου. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι αυξάνονται και πληθύνονται οι ενδιαφερόμενοι εντός του ΔΗΣΥ για τις δημαρχίες. Αλλού παρουσιάζει το υφιστάμενο σύστημα αξιολόγησης της Δημόσιας Υπηρεσίας με το οποίο όλοι οι υπάλληλοι βγαίνουν εξαίρετοι και σημειώνει ότι το ίδιο έντυπο συμπληρώνουν ο κλητήρας και ο Διευθυντής.

Φιλελεύθερος: Κύριό της θέμα με τίτλο “Πρόοδος με ανοικτά μέτωπα” αναφέρει ότι υπήρξαν συγκλίσεις, αλλά παραμένουν διαφωνίες, οι οποίες δυσκολεύουν τη συμπλήρωση του παζλ στο Κυπριακό και προσθέτει ότι οι Τούρκοι ζητούν χρονοδιάγραμμα. Αλλού αναφέρεται στην 15η επέτειο από την πτώση των Δίδυμων Πύργων στη Νέα Υόρκη και παραθέτει τη μαρτυρία του Ελληνοαμερικανού Γιάννη Κωστάλα, που είδε την επίθεση ζωντανά. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε ανατροπές στη διαδικασία προσφορών για το καζίνο.

Καθημερινή: Με τίτλο “Μήλον της Έριδος η Μόρφου” γράφει ότι η επιστροφή της κατεχόμενης πόλης και όσα επιστραφούν από την πρώτη μέρα και θα μπουν σε λειτουργία είναι βαρόμετρο για επίτευξη λύσης στο Κυπριακό. Σε άλλο θέμα δημοσιεύει συνέντευξη του “υπεξ” Ταχσίν Ερτουγρούλογλου που επαναφέρει το δόγμα Ντενκτάς και δηλώνει ότι υποστηρίζει λύση συνομοσπονδίας. Αλλού αναφέρει ότι με δικό της Υφυπουργείο θα είναι η ναυτιλία και πως αυτό προορίζεται να τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου.

Sunday Mail: Με τίτλο “Αγνοήθηκαν οι ειδικοί στα σχέδια για ΑΠΕ” αναφέρεται στην έκθεση της ελεγκτικής υπηρεσίας για φωτοβολταϊκά και αιολικά πάρκα όπου ανακαλύφθηκε πως έλειπαν έγγραφα και λήφθηκαν αυθαίρετες αποφάσεις. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στα 100χρονα μια γιαγιάς στη Λευκωσία και την ιστορία που έζησε εδώ και έναν αιώνα στην Κύπρο. Αλλού αναφέρει ότι οι Βρετανοί ίσως χρειαστούν βίζα για να ταξιδεύουν στην Ευρώπη μετά που η Βρετανία θα βγει εκτός ΕΕ.

Μάχη: Με τίτλο “Ακροβατούν οι συνομιλίες” γράφει ότι κανένα από τα 4 κεφάλαια που συζητήθηκαν στις συνομιλίες δεν έχει κλείσει. Αλλού δημοσιεύει συνέντευξη του Κώστα Καυκαρίδη ο οποίος δηλώνει ότι πάμε πολύ καλά στα θεατρικά δρώμενα. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στον ενωτικό αγωνιστή Νεοπτόλεμο Λεφτή ο οποίος δήλωσε πως τρομοκρατία και κυνηγητό ένιωσαν στο πετσί τους από το Μακαριακό καθεστώς και όχι τόσο από τους Αγγλους.