Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων:

Χαραυγή:  Κύριο της θέμα «Άλλα ο Ιωνάς άλλα ο Γ. Παμπορίδης» και γράφει ότι πολιτικά εκτεθειμένο για άλλη μια φορά αφήνουν τον Υπουργό Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου τα θλιβερά γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας, ενώ έντονες είναι οι αντιδράσεις των νοσηλευτών κατά Υπουργού και Κεντρικών Φυλακών. Ακόμη, κάνει λόγο για «μπαλώματα» της τελευταίας στιγμής μετά τη χθεσινή έγκριση 103 θέσεων αντικαταστατών εκπαιδευτικών από τη Βουλή. Αλλού, γράφει ότι επίδομα στήριξης και όχι φτώχειας ζητούν οι πολύτεκνοι.

Σημερινή: Με τίτλο «Αδηφάγος Ακιντζί πιέζει τον Αναστασιάδη» και γράφει ότι ζοφερή εικόνα για το μέλλον του διαλόγου αποκαλύπτουν τα πρακτικά των συναντήσεων, ενώ ουδεμία πρόοδος επιτεύχθηκε στον εντατικοποιημένο διάλογο. Αλλού γράφει για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, με τους οργανωμένους γονείς να προειδοποιούν με κλείσιμο σχολείων αν δεν υπάρξουν λύσεις. Επίσης, γράφει για μαθήματα ζωής από τον παραολυμπιονίκη Αντώνη Αρέστη.

Αλήθεια: Με  τίτλο «Κλείδωσαν» η μια διεθνής προσωπικότητα, η μια κυριαρχία και μια ιθαγένεια, αναφέρει ότι ξεκάθαρο μήνυμα έστειλε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης από την Αθήνα για το θέμα των εγγυήσεων, καθώς όπως τόνισε, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι Τ/κ ότι αυτό που προτείνουμε είναι ένα ανεξάρτητο κράτος και όχι μετατροπή της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ένα προτεκτοράτο. Σε άλλο θέμα, γράφει για το παράξενο φαινόμενο που εμφανίστηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στον ουρανό, αναστατώνοντας τους πολίτες, ενώ οι ειδικοί μιλούν για μετεωρίτη. Ακόμη γράφει ότι θα χορηγείται εμβόλιο κατά του καρκίνου της μήτρας σε μαθήτριες.

Φιλελεύθερος: Κύριό της θέμα με τίτλο «Στην εντατική οι εντατικές»  και  γράφει ότι τουρκικές κινήσεις προκαλούν έντονο προβληματισμό, καθώς γίνονται στο παρά πέντε πριν από την τελική ευθεία του νέου σκηνικού που διαμορφώνεται από τον ΟΗΕ και τρίτους το τρίτο δεκαήμερο Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη. Επίσης, η εφημερίδα αναφέρεται στην κατάσταση στην κτηματαγορά και γράφει ότι οι ξένοι αγοράζουν ενώ οι Κύπριοι νοικιάζουν. Ακόμη γράφει ότι ξεκινά στην Ελλάδα η δίκη Τσαλικίδη για το Μαρί.

Cyprus Mail: Με τίτλο «Τα σχέδια για το αέριο εξαρτώνται από τη συνεργασία»  αναφέρεται στις δηλώσεις του συντονιστή ενεργειακών θεμάτων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Έιμος Χόκσταϊν, ότι ο φυσικός πλούτος θα μείνει ανεκμετάλλευτος αν οι χώρες της Αν. Μεσογείου δεν λύσουν τις πολιτικές τους διαφορές και δεν αξιοποιήσουν από κοινού υποδομές. Ακόμη γράφει για τον μετεωρίτη που φώτισε τον κυπριακό ουρανό. Επίσης, αναφέρεται στην χθεσινή τροποποίηση του συντάγματος για την κατάργηση του άρθρου που επιτρέπει τη θανατική ποινή.