Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων:

Σημερινή: Με τίτλο «Ο Αναστασιάδης ωραιοποιεί το χάσμα» γράφει  ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βάφτισε το κοινό ανακοινωθέν «Δελτίο Τύπου». Σημειώνει πως δεν υπήρξε καμιά «επαφή» για εγγυήσεις και ασφάλεια στις συνομιλίες. Αλλού γράφει ότι νέα στρατηγική ετοιμάζει η Κυβέρνηση για τον τουρισμό η οποία θα ολοκληρωθεί σε μερικές εβδομάδες, όπως ανέφερετα σε χαιρετισμό του Προέδρου της Δημοκρατίας που διάβασε ο αρμόδιος Υπουργός Γιώργος Λακκοτρύπης στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA). Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι 4 ώρες «κελαηδούσε» ο Ορφανίδης στον Γενικό Ελεγκτή και κάνει λόγο για πέντε νέες υποθέσεις και «τρανταχτά» ονόματα στο δικαστήριο.

Αλήθεια: Με τίτλο  «Γόνιμη συζήτηση για την επόμενη μέρα της λύσης»  γράφει ότι Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί με νέες χθεσινές δηλώσεις τους έστειλαν στις δύο κοινότητες, για άλλη μια φορά, το μήνυμα ότι οι μεταξύ τους συνομιλίες πάνε καλά. Αλλού γράφει ότι 50 μετανάστες (32 άνδρες, 3 γυναίκες και 15 παιδιά) μεταφέρθηκαν σε χώρο φιλοξενίας στην Κοκκινοτριμιθιά και ότι υπό 8ήμερη κράτηση τέθηκαν 4 πρόσωπα για συνδρομή και βοήθεια σε απαγορευμένους μετανάστες. Σε άλλο θέμα η «Α» γράφει ότι το σενάριο για την ανέγερση του ολοκληρωμένου τύπου καζίνου θερέτρου στη Λεμεσό από την Melco – Hard Rock Resort Cyprus Consortium φαίνεται πως επικρατεί, αφού οι δύο άλλες εταιρείες που επέδειξαν ενδιαφέρον κολλούν στην εξεύρεση γης.

Cyprus Mail: Κύριο θέμα της, με τίτλο «Μισό εκατομμύριο περισσότεροι οι τουρίστες φέτος» για την τοποθέτηση του αρμόδιου Υπουργού Γιώργου Λακκοτρύπη χθες για τον τουρισμό, ο οποίος μίλησε για αριθμούς ρεκόρ φέτος σε ότι αφορά τις τουριστικές αφίξεις και ανέφερε ότι αυτοί θα διαρκέσουν αν βελτιωθεί η ποιότητα. Αλλού προβάλλει την επίσκεψη του Βρετανού Υφυπουργού αρμόδιου για θέματα Ευρώπης στην Κύπρο και στο γεγονός ότι εξέφρασε αισιοδοξία για τις σχέσεις των δύο χωρών μετά το Brexit. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε την Τετάρτη πως η κοινή ανακοίνωση των δύο ηγετών στις 14 Σεπτεμβρίου δεν θα σηματοδοτήσει καθ` ουδένα λόγο μερική συμφωνία για λύση στο Κυπριακό και ότι διευκρίνισε ότι πρόκειται για δελτίο Τύπου.

Φιλελεύθερος: Κύριο θέμα του, με τίτλο «Καθόρισε και οδικό χάρτη» προβάλλει δηλώσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί και γράφει ότι κωδικοποίησε οδικό χάρτη με τριμερή στη Νέα Υόρκη, συνομιλίες στην Κύπρο και πενταμερή τον Οκτώβριο. Η εφημερίδα επικαλείται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η ε/κ πλευρά ζήτησε όπως υπάρξουν κινήσεις και ενέργειες από την πρώτη μέρα εφαρμογής της συμφωνίας, όπως η επιστροφή της κλειστής περιοχής της Αμμοχώστου. Αλλού γράφει ότι με συμβόλαια των 3.400 ευρώ το μήνα το Υπουργείο Υγείας προσπαθεί τώρα να καλύψει τα τεράστια κενά στα κρατικά νοσηλευτήρια και ότι η προκήρυξη της προσφοράς για αγορά υπηρεσιών ανακοινώθηκε χθες επίσημα από το Υπουργείο Υγείας και αφορά δέκα διαφορετικές ιατρικές ειδικότητες. Αλλού γράφει για τις συλλήψεις στις οποίες προχώρησε η Αστυνομία με τη νέα άφιξη προσφύγων στον Πύργο Τηλλυρίας.

Χαραυγή: Κύριο της θέμα, με τίτλο «Ενοχλημένη η ΕΚΤ από τον Ορφανίδη» ότι έντονα ενοχλημένη είναι και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για τις αναφορές του Αθ. Ορφανίδη ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής, και επικαλείται έγκυρες πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η ΕΚΤ προτίθεται να ζητήσει τα πρακτικά της συνεδρίας της Βουλής, ενώ δεν αποκλείεται να τοποθετηθεί και επίσημα. Αλλού προβάλλει τη νέα άφιξη προσφύγων στην Κύπρο και γράφει ότι η Κύπρος λόγω και των εξελίξεων, καθίσταται πλέον προορισμός για αρκετούς Σύρους πρόσφυγες από την Τουρκία. Σε άλλο της θέμα  γράφει ότι πυρετώδεις είναι σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών οι διεργασίες αυτή την περίοδο, σε τεχνοκρατικό επίπεδο, για την ετοιμασία νομοσχεδίου για ιδιωτικοποίηση της Cyta.