Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων:

Σημερινή:Κύριό της θέμα με τίτλο «Πολιτική απομόνωση επέλεξε ο Ν. Αναστασιάδης» και γράφει ότι η τακτική της κατ` επιλογήν πολιτικής απομόνωσης του Προέδρου της Δημοκρατίας στην εν εξελίξει διαπραγματευτική διαδικασία στο Κυπριακό τίθεται εν αμφιβόλω, με αναπάντητα ερωτήματα να πλανώνται στη σφαίρα της δημόσιας συζήτησης. Αλλού γράφει για την παρουσία χθες του Αθανάσιου Ορφανίδη στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής και κάνει λόγο για «κοκορομαχιες» και για ελάχιστη ουσία, καθώς και ότι θα δοθούν απαντήσεις στα ερωτήματα των Βουλευτών στις 6 Σεπτεμβρίου. Σε άλλο της θέμα η «Σ» γράφει ότι ανακοινώνονται οι τηλεοπτικοί σταθμοί που πήραν άδεια στην Ελλάδα.

Αλήθεια: Με τίτλο «Μεγάλο έγκλημα»  γράφει πως στη διακυβέρνηση Χριστόφια – ΑΚΕΛ επέρριψε τις ευθύνες για την κατάρρευση της οικονομίας ο πρώην διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Αθανάσιος Ορφανίδης σε μια επεισοδιακή τρίωρη συνεδρία της Επιτροπής Θεσμών. Αλλού γράφει ότι αισιόδοξος για λύση εμφανίζεται ο Έσπεν Μπαρθ Έιντε σε δηλώσεις του στη νορβηγική εφημερίδα DAGSAVISEN. Σε άλλο της θέμα η «Α» γράφει ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης απέφυγαν να ανταποκριθούν στην πρόσκληση του Προέδρου να πάνε στο Προεδρικό όποτε θέλουν και να μελετήσουν τα έγγραφα που έχουν κατατεθεί στις συνομιλίες και ότι μόνο οι Οικολόγοι ανταποκρίθηκαν μέχρι στιγμής.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο «Μονόλογοι χωρίς τίποτα»  γράφει ότι τίποτα καινούριο και τίποτε ουσιαστικό δεν αποκάλυψε η χθεσινή πολυσυζητημένη και πολύωρη συνεδρία της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής, κατά την οποία παρέστη και μίλησε ο Αθανάσιος Ορφανίδης και ότι το ενδιαφέρον επικεντρώνεται πλέον στην επόμενη συνεδρία την ερχόμενη εβδομάδα κατά την οποία ελπίζεται ότι ο πρώην διοικητής θα απαντήσει σε ερωτήσεις. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Μουσταφά Ακιντζί θα επιχειρήσουν σήμερα στην παρουσία εμπειρογνωμόνων της Τεχνικής Επιτροπής να γεφυρώσουν τις διαφορές στο περιουσιακό. Σε άλλο θέμα ο «Φ» γράφει ότι αύξηση 270% του τέλους Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στους λογαριασμούς της ΑΗΚ μέχρι το τέλος 2017 και κυμαινόμενο τέλος ανάλογα με τις ανάγκες του ταμείου προτείνει η Κυβέρνησης

Χαραυγή: Με τίτλο «Θλιβερά γυμνός ο βασιλιάς…Ορφανίδης» που αναφέρει ότι μέσα από μια θλιβερή παράσταση αντιακελλισμού ο πρώην Διοικητής Αθανάσιος Ορφανίδης προσπάθησε χθες να αποκρύψει τις δικές τους βαρύτατες ευθύνες για την ελλιπή εποπτεία του χρηματοπιστωτικού συστήματος και ανεπάρκεια, όπως του καταλογίζει τουλάχιστον το πόρισμα της Βουλής. Σε άλλο θέμα η «Χ» γράφει ότι άρον άρον ήθελαν ΔΗΣΥ – Υπουργός Παιδείας να ψηφιστούν οι κανονισμοί λειτουργίας των σχολείων αλλά η Επίτροπος Προστασίας του Παιδιού ανέτρεψε τους σχεδιασμούς τους με σειρά εισηγήσεων που αλλάζουν άρδην τη φιλοσοφία των κανονισμών. Αλλού γράφει ότι γιατροί και Υπουργός Υγείας συζητούν σήμερα φλέγοντα εργασιακά ζητήματα τα οποία αφορούν στη μετεξέλιξη των δημοσίων νοσοκομείων σε αυτονομημένους οργανισμούς.

Cyprus Mail: Με τίτλο  «Επίθεση για Τ/κ σοδειά πατατών»   γράφει ότι Ελληνοκύπριος επιχειρηματίας που συμφώνησε με Τουρκοκύπριο να εξάγει τις πατάτες του με βάση τον κανονισμό της Πράσινης Γραμμής δήλωσε στην εφημερίδα ότι το προηγούμενο Σάββατο ομάδα διαδηλωτών εμφανίστηκαν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας του στην Άχνα και ότι τους εμπόδισε από το να εισέλθουν στον χώρο του η αστυνομία των Βάσεων. Αλλού γράφει ότι ο Αθανάσιος Ορφανίδης δήλωσε χθες στην Επιτροπή Θεσμών πως η Κυβέρνηση του ΑΚΕΛ και ο διάδοχος του στην Κεντρική Τράπεζα φούσκωσαν επίτηδες τους αριθμούς σε σχέση με τις ανάγκες των κυπριακών τραπεζών το 2011 για να πείσουν το κοινό ότι η χρηματοοικονομική κρίση προκλήθηκε από τις τράπεζες. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Αστυνομία απαντά στον Δήμαρχο Πάφου με ανακοίνωση ότι οι θέσεις του για το έργο της είναι «ατυχείς και προσβλητικές».

Καθημερινή: Με  τίτλο «Αυξάνονται οι τουρκικές επενδύσεις στα κατεχόμενα» γράφει ότι η Τουρκία εντατικοποιεί τα σχέδια της για επενδύσεις σε διάφορους τομείς στα κατεχόμενα και επικαλείται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες δεκάδες τουρκικές εταιρείες οι ποίες σε τοπικό επίπεδο συνεργάζονται με το τουρκοκυπριακό κεφάλαιο επιδεικνύουν ενδιαφέρον για οικόπεδα «φιλέτα» και για νέες τουριστικές εγκαταστάσεις στην Κερύνεια και τα περίχωρα της Μόρφου. Αλλού γράφει ότι παγκόσμιες αναταράξεις προκαλεί η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού να επιβάλει πρόστιμο – ρεκόρ στον τεχνολογικό κολοσσό της Apple. Σε άλλο της θέμα η «Κ» προβάλλει δηλώσεις στην εφημερίδα του Προέδρου του Δημοσιονομικού Συμβουλίου ότι η Cyta ενδεχομένως να έχει την τύχη της Cyprus Airways εάν συνεχίσει να χάνει μερίδιο αγοράς με τους υφιστάμενους ρυθμούς.