Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων:

Σημερινή: Με τίτλο “Το εδαφικό κρίνει τις συνομιλίες”  γράφει ότι στις 14 Σεπτεμβρίου θα ξέρουμε αν πάμε προς λύση ή προς κρίση. Αλλού γράφει ότι η Κυβέρνηση άλλαξε ρότα για τις αποζημιώσεις κουρεμένων, σημειώνοντας ότι άλλα έλεγε τον Απρίλιο κι άλλα λέει σήμερα ο Χ. Γεωργιάδης για πρόταση ΔΗΚΟ. Σε άλλο θέμα της από την πρώτη σελίδα, η εφημερίδα αναφέρεται σε έναν άνθρωπο που αντιμετωπίζει κινησιολογικά προβλήματα, τον Νικόλα Παπαϊωάννου, κάνοντας λόγο για έναν πραγματικό μαχητή και νικητή της ζωής.

Αλήθεια: Με τίτλο “Η μεταρρύθμιση θέλει το σινιάλο της” γράφει ότι τα νομοσχέδια που αφορούν τη μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας εγκρίθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο και επανακατατέθηκαν στη Βουλή. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στην ετήσια έκθεση της ΚΤΚ στην οποία η κα. Γιωρκάτζη σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι “καλός ο δανεισμός αλλά με σύνεση”. Σε άλλο θέμα της από την πρώτη σελίδα η “Α” γράφει ότι η έκθεση της Μονάδας Αποκρατικοποιήσεων του Υπουργείου Οικονομικών καταδεικνύει τη στασιμότητα και την έλλειψη βούλησης για να προχωρήσουν οι διαδικασίες αποκρατικοποίησης.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο στο κύριό του θέμα “Πειρατεία ανοικτά του Ακάμα”,  αναφέρει ότι τουρκική φρεγάτα παρενόχλησε υπό κυπριακή σημαία ερευνητικό πλοίο στα ανοικτά του Ακάμα. Αλλού η εφημερίδα κάνει λόγο για πόρισμα-καταπέλτη το οποίο αφήνει εκτεθειμένο το Υπουργείο Παιδείας του Γενικού Ελεγκτή αναφορικά με περίπτωση βολέματος εκπαιδευτικού με απόσπαση στις Βρυξέλλες. Γράφει επίσης ότι νέα μαρτυρία Τ/κ ίσως ρίξει φως για την τύχη μέχρι και 30 Ελληνοκυπρίων.

Χαραυγή: Με τίτλο “Εφιαλτική πορεία στην αγορά εργασίας” αναφέρει ότι “μεγαλώνει κι άλλο η λίστα των ανέργων, την ίδια ώρα μάλιστα που μειώνονται οι κενές θέσεις εργασίας. Αλλού γράφει ότι με ετεροχρονισμένες διαβουλεύσεις και παζάρια προετοιμάζεται η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και κάνει λόγο για τραγελαφικό σκηνικό λίγο πριν κτυπήσει το πρώτο κουδούνι. Σε άλλο θέμα της από την πρώτη σελίδα, η εφημερίδα κάνει λόγο για αναπάντητα ερωτήματα για εργοστάσιο χρυσού στην Πάφο.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Τιμωρήθηκε ο μεθυσμένος της Jet2” και γράφει ότι σε εξάμηνη φυλάκιση καταδικάστηκε ο 21χρονος Βρετανός ο οποίος ταξίδευε με την αεροπορική εταιρεία JET2 μεθυσμένος και ο οποίος παρενοχλούσε το πλήρωμα και επιβάτες της πτήσης από το Λιντς προς Λάρνακα. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στο χθεσινό περιστατικό με τον Σάββα Βέργα στις Κεντρικές Φυλακές ο οποίος άρχισε να φωνάζει και να απαιτεί όπως μεταφερθεί στην Πάφο για να δει τη μητέρα του. Η εφημερίδα φιλοξενεί στην πρώτη της σελίδα φωτογραφικό στιγμιότυπο από την πυρκαγιά στην Χίο.