Πρωτοσέλιδα των εφημέριδων

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων:

Σημερινή: Κύριο θέμα της, με τίτλο “Στο τελικό στάδιο οδηγείται το ΓΕΣΥ,” γράφει πως ένα βήμα πιο κοντά στη μεταρρύθμιση της δημόσιας υγείας βρίσκεται η Κύπρος μετά τη χθεσινή έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο των νομοσχεδίων για την αυτονόμηση των νοσηλευτηρίων και για το ΓΕΣΥ. Αλλού σημειώνει πως τρία “όχι” για “ναινέκους” και “οχιάδες” είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Επίσης γράφει πως υποχωρεί ο τουρκο-ισραηλινός αγωγός φυσικού αερίου.

Χαραυγή:  Γράφει στο κύριο της θέμα, με τίτλο “Ενοικίαση υπό εποπτεία Προεδρικού”, πως ερωτηματικά προκαλεί “η πρωτοφανής εμπλοκή του Προεδρικού” για την ενοικίαση συγκεκριμένου κτιρίου στο Παραλίμνι, έναντι 18.000 ευρώ μηνιαίως, για τις ανάγκες του Κτηματολογίου Αμμοχώστου. Επίσης γράφει πως η κυβέρνηση καταργεί ακόμη ένα στεγαστικό προσφυγικό σχέδιο. Σε άλλο θέμα αναφέρει πως Αροδαφνούσα δεν σημαίνει θάνατος, ούτε ασθενείς στα τελευταία.

Αλήθεια: Κύριο της θέμα, με τίτλο “Με κοινή γλώσσα”, γράφει πως Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί απαντούν και ξεκαθαρίζουν πως δεν υπάρχει θέμα ενδιάμεσης συμφωνίας στο Κυπριακό. Αλλού αναφέρει πως ένας λοχίας του στρατού και ο σύντροφός του έγιναν το πρώτο ομόφυλο ζευγάρι που παντρεύτηκε στις Βρετανικές Βάσεις. Ακόμα αναφέρει πως λειτουργοί του ΘΟΚ και της Ελεγκτικής Υπηρεσίας θα έχουν τετ α τετ συνάντηση την ερχόμενη Δευτέρα, κατόπιν πρωτοβουλίας του Κυβερνητικού Εκπροσώπου.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Όλα μαύρα στην Υγεία μας” γράφει, στο κύριο του θέμα, πως κατάσταση πλήρους αποσύνθεσης στον τομέα της υγείας της Κύπρου περιγράφει έκθεση που συνέταξαν από κοινού στις Βρυξέλλες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Επιτροπή Οικονομικής Πολιτικής. Αλλού σημειώνει πως εάν η διαδικασία στο Κυπριακό προχωρήσει ομαλά, τότε προβλέπεται να διενεργηθούν χωριστά δημοψηφίσματα τον Ιούνιο, με βάση τους σχεδιασμούς και τον οδικό χάρτη που έχει προαναγγείλει ο Μουσταφά Ακιντζί. Σε άλλο θέμα γράφει για τα 11 σχέδια κατά της ανεργίας που εξήγγειλε η Υπουργός Εργασίας.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Καμία `ενδιάμεση` συμφωνία για το Κυπριακό” γράφει, στο κύριο της θέμα, πως και οι δυο ηγέτες στην Κύπρο δήλωσαν πως δεν τίθεται ζήτημα υπογραφής μιας ενδιάμεσης συμφωνίας, καθώς όλα θα οδηγήσουν σε μια συνολική λύση. Ακόμη αναφέρεται στην εκκίνηση του Ράλι Κύπρος. Επίσης γράφει για τις μεγάλες καταστροφές που έχει προκαλέσει ο τυφώνας Μάθιου, ο οποίος έχει στοιχίσει τη ζωή 800 ατόμων και έχει αφήσει χιλιάδες ανθρώπους άστεγους στην Αϊτή.