Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Πάρε το Μπαρμπαρός από ΑΟΖ” αναφέρει πως το θετικότατο για την Κύπρο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, που εγκρίθηκε χθες, πέρασε από χίλια-μύρια κύματα και μερικές ώρες πριν την ψηφοφορία τέθηκε εν αμφιβόλω κατόπιν παρεμβάσεων της Αγκυρας και του ψευδοκράτους. Αλλού γράφει πως “ξέφραγο αμπέλι” είναι ο ΚΟΤ και πως τέως και νυν ΔΣ και στελέχη του Οργανισμού δρούσαν εκτός κανόνων σε σχέση με την ανάθεση των διαφημιστικών εκστρατειών. Αλλού, δημοσιεύοντας μεγάλη φωτογραφία, γράφει ότι στο κενό βρίσκονται οι Κυπριακές Αερογραμμές και ότι Ryanair και Aegean δεν ενδιαφέρονται.

Αλήθεια: Με τίτλο “Η απόρρητη έκθεση Λακκοτρύπη για τον ΚΟΤ” γράφει πως απόρρητη έκθεση του Υπουργού Ενέργειας επιρρίπτει ευθύνες όχι μόνο στο ΓΔ του ΚΟΤ Μάριο Χαννίδη, του οποίου το συμβόλαιο διακόπηκε προχθές, αλλά και στο Διευθυντή Τουρισμού Μιχάλη Μεταξά, ο οποίος τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Αλλού σημειώνει πως η Μαριάννα Γιωρκάτζη, κόρη της Διοικητού της Κεντρική Τράπεζας, παραιτήθηκε χθες από το νομικό γραφείο του πατέρα της, μετά το σάλο που δημιουργήθηκε. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε δέσμη κανονισμών για υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ.

Σημερινή: Με τίτλο “Οδικός χάρτης για εκτόνωση της κρίσης” πως στην επίσκεψη Αχμέτ Νταβούρογλου στις αρχές του ερχόμενου μήνα στην Αθήνα παραπέμπεται η αποκλιμάκωση της κρίσης που δημιουργεί η επεκτατική πολιτική της Αγκυρας με την αποστολή πολεμικών και ερευνητικών σκαφών στην κυπριακή ΑΟΖ. Αλλού γράφει πως την παραίτησή της από τη δικηγορική εταιρεία Αντρέας Γιωρκάτζης ΔΕΠΕ υπέβαλε η θυγατέρα της Διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας. Επίσης, γράφει πως το ελλιπές προσωπικό στους αερολιμένες εγείρει θέμα ασφάλειας.

Χαραυγή: Με τίτλο “Διώξεις α λα καρτ” πως παραγραφή σκανδάλου ώστε να αποφευχθεί η πειθαρχική δίωξη σε βάρος στελέχους του ΔΗΣΥ αποφάσισε το ΔΣ της CYTA για σκάνδαλο που αφορά την τοποθέτηση στεγάστρων στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στο ψήφισμα που με συντριπτική πλειοψηφία ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο, καλώντας την Αγκυρα να αποχωρήσει από την κυπριακή ΑΟΖ. Εξάλλου, αλλού γράφει ότι συγκλονίζουν οι ιστορίες 850 αναπήρων πολέμου που αγωνίστηκαν για την υπεράσπιση της πατρίδας και αυτή τους αφήνει χωρίς θεραπείες και επιδόματα.

Cyprus Mail: Με τίτλο “`Πολύ ακριβή η στάθμευση στου αεροδρόμιο” πως βουλευτές δήλωσαν χθες πως τα τέλη στάθμευσης στα αεροδρόμια της Λάρνακας και της Πάφου είναι πολύ ψηλά. Αλλού αναφέρεται στην εκδήλωση διαμαρτυρίας εργαζομένων στις Κυπριακές Αερογραμμές έξω από το Προεδρικό. Εξάλλου, αναφέρει πως ένα μεγάλο αιλουροειδές, πιθανόν τίγρης, θεάθηκε να περιφέρεται χθες κοντά στη Disneyland στο Παρίσι, κινητοποιώντας την Αστυνομία.

The Cyprus Weekly: Με τίτλο “Είπαν στην Τουρκία να φύγει” αναφέρεται στην έγκριση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του ψηφίσματος κατά των προκλητικών, όπως χαρακτηρίζονται, ενεργειών της Τουρκίας εντός της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Αλλού γράφει πως οι φορολογούμενοι μπορεί να πρέπει να δηλώνουν και τα περιουσιακά τους στοιχεία. Επίσης φιλοξενεί πρωτοσέλιδα φωτογραφία στο Λονδίνο με τον πιο ψηλό και τον πιο κοντό άντρα στον κόσμο, που λήφθηκε με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ρεκόρ Guinness.