Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο “Ταμπουρωμένοι στις εγγυήσεις” γράφει στο κύριο της θέμα πως Ελλάδα και Κύπρος λένε όχι στις εγγυήσεις ενώ ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διεμήνυσε στην ΕΕ ότι χωρίς εγγυήσεις λύση γιόκ. Αλλού η εφημερίδα γράφει πως νωρίτερα θα γίνει η καταβολή μισθών και συντάξεων Δεκεμβρίου για τόνωση της αγοράς, μετά από απόφαση του Υπουργού Οικονομικών. Σε άλλο θέμα αναφέρει πως στα “λευκά” ντύθηκαν τα ορεινά, με τη θερμοκρασία να πέφτει στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό και στον -1 στα ορεινά.

Αλήθεια: Με τίτλο “Ελλάδα-Κύπρος χάραξαν κοινή στρατηγική από σήμερα μέχρι τις 12 Ιανουαρίου” αναφέρεται στη χθεσινή συνάντηση Αναστασιάδη και Τσίπρα στις Βρυξέλλες και γράφει πως χάραξαν κοινή γραμμή αναφορικά με τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν κυρίως στο ζήτημα της ασφάλειας και των εγγυήσεων. Αλλού προβάλλει τη χθεσινή πορεία Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων που απαίτησαν από τους δυο ηγέτες να δώσουν το άπαν των δυνάμεών τους στη Γενεύη για την επίτευξη μιας κοινά αποδεκτής λύσης προς όφελος όλων των Κυπρίων. Επίσης γράφει πως στις 8 Φεβρουαρίου 2017 το Κακουργιοδικείο θα ανακοινώσει την τελική απόφασή του για την υπόθεση Providencia.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Έμειναν όλα ατέλειωτα” γράφει στο κύριο του θέμα πως γεμάτη παρατηρήσεις είναι η πρώτη έκθεση της Κομισιόν για την κυπριακή οικονομία μετά το μνημόνιο. Σε άλλο θέμα γράφει πως κόλαφο για Πρόεδρο Επαρχιακού Δικαστηρίου αποτελεί απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου η οποία εκδόθηκε τη Δευτέρα και είχε ως αποτέλεσμα την έκδοση διαταγής για επανεκδίκαση, από άλλο δικαστή, υπόθεσης η οποία είχε καταχωρηθεί το 2005. Αλλού κάνει λόγο για περίθαλψη χαμηλής ποιότητας για ασθενείς που παραπέμπει το κράτος σε ιδιωτική κλινική.

Χαραυγή: Με τίτλο “Όλα ανοικτά στη Διάσκεψη της Γενεύης” πως καθώς δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει η σύνδεση της Διάσκεψης στη Γενεύη εκφράζονται ανησυχίες για τους κινδύνους που ελλοχεύουν αν δεν γίνει σωστή προετοιμασία και σχεδιασμός. Επίσης η εφημερίδα αναφέρει πως Ε/κ και Τ/κ πορεύτηκαν και αξίωσαν επανενωμένη τη δική μας πατρίδα. Αλλού κάνει λόγο για “μέγα θέμα τάξης” για τον δήμαρχο Αγίας Νάπας, Γιάννη Καρούσο, και για “σκανδαλώδη διαχείριση γηπέδων ποδοσφαίρου προς όφελος συμφερόντων της οικογένειάς του”.

Cyprus Mail: Με τίτλο “ΕΕ: Ανησυχία λόγω έλλειψης βασικών δεξιοτήτων” πως ο Επίτροπος για την Παιδεία της ΕΕ Tibor Navracsics δήλωσε πως η χαμηλή επίδοση Κυπρίων μαθητών σύμφωνα με την τελευταία έκθεση αξιολόγησης των μαθητών διεθνής αποτελεί μια “σοβαρή πρόσκληση”. Αλλού αναφέρεται στη χθεσινή δικοινοτική πορεία που έστειλε μήνυμα υπέρ της επανένωσης του νησιού. Επίσης γράφει πως ο Πρόεδρος της Ομόνοιας ζήτησε να γίνουν παραιτήσεις από την ΚΟΠ, κάνοντας λόγο για διαφθορά και στημένους αγώνες.