Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο «Χάος θέσεων Αναστασιάδη και Ακιντζί» και παραθέτει τις δηλώσεις ηγετών σε τηλεοπτικές εκπομπές, με τον κ. Ακιντζί να λέει ότι δεν γίνεται αποδεκτή η θέση για κατάργηση εγγυήσεων από πρώτη στιγμή, ενώ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι η συμφωνία της 1ης Δεκεμβρίου έγινε χωρίς διαβούλευση με την Αθήνα. Επίσης, γράφει ότι ο Πρόεδρος κάλεσε την Κίνα να συμμετάσχει στις συνομιλίες. Σε άλλο θέμα, ο Υφυπουργός Κωνσταντίνος Πετρίδης μιλά για πολιτικό κατεστημένο, μετά την καταψήφιση των νομοσχεδίων για τη μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας. Επίσης, γράφει ότι τελειώνει η έρευνα της πώλησης των τραπεζών στην Ελλάδα.

Αλήθεια: Με τίτλο  «Καυτό σίδερο οι εγγυήσεις», γράφει στο κύριο θέμα της ότι όχι μόνο απορρίπτει εκ νέου την κατάργηση των εγγυήσεων από την πρώτη στιγμή της λύσης ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, αλλά δίνοντας και ένα στίγμα των προσεγγίσεων της τουρκικής πλευράς στις συνομιλίες που θα ακολουθήσουν, διατυπώνει την άποψη ότι το ζήτημα αυτό μπορεί να αναθεωρηθεί ύστερα από 15 χρόνια. Σε άλλο σημείο, διατυπώνεται το ερώτημα «τί ψήφισαν τελικά τα κόμματα στη Βουλή για μαρίνα και λιμάνι Λάρνακας». Επίσης, αναφέρεται στην δικοινοτική πορεία της Τετάρτης, από τα κατεχόμενα στο Προεδρικό.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο «Στην πρίζα για τις εγγυήσεις» τιτλοφορείται το κύριο θέμα του «Φιλελευθέρου», που γράφει ότι έντονες είναι οι διεργασίες για να βρεθεί μια συμβιβαστική φόρμουλα για τις εγγυήσεις, ενώ οι μεγάλες διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών ενεργοποιούν διεθνείς παίκτες, οι οποίοι θεωρούν ότι μπορεί να βρεθεί η «χρυσή τομή». Ακόμη, αναφέρεται ότι στα χέρια του Υπουργού Ενέργειας βρίσκεται η έκθεση της Συμβουλευτικής Επιτροπής Υδρογονανθράκων με την τελική εισήγηση για τους επιλεγέντες αιτητές για τα τεμάχια 6,8 και 10 της ΑΟΖ. Αλλού, γράφει ότι είπαν όχι οι νοσηλευτές για την αυτονόμηση.

Χαραυγή: Με τίτλο  «Υπάρχει δρόμος για τα θέματα της ασφάλειας» γράφει στο πρώτο της θέμα ότι εντατικές είναι οι διεργασίες που γίνονται για τη διεκπεραίωση όλων των εκκρεμούντων θεμάτων σε όλα τα κεφάλαια και πτυχές του Κυπριακού, ενόψει των συναντήσεων στη Γενεύη από τις 9 μέχρι τις 12 Ιανουαρίου. Αλλού γράφει για προεκλογικό πυροτέχνημα ΔΗΣΥ και Κυβέρνησης αναφορικά με το θέμα των κονδυλίων του λιμανιού Λάρνακας, και γράφει ότι λένε ψέματα καθώς δεν κόπηκε το κονδύλι. Επίσης, λέει ότι η Κυβέρνηση αδυνατεί να προχωρήσει σε ριζοσπαστική μεταρρύθμιση της Δημόασιας Υπηρεσίας.

Cyprus Mail: Με τίτλο  «Αίτημα για έκδοση δολοφόνου πιέζει την Τουρκία» και γράφει ότι ο φίλος ενός Βρετανού που σκοτώθηκε στην Αγία Νάπα τον περασμένο Αύγουστο απαιτεί από την Τουρκία να παραδώσει τους υπόπτους πίσω στην Κυπριακή Δημοκρατία για να δικαστούν. Επίσης, παραθέτει τις δηλώσεις του Υφυπουργού Κωνσταντίνου Πετρίδη ότι η καταψήφιση των μεταρρυθμίσεων στη δημόσια υπηρεσία συντηρεί τη διαφθορά. Εξάλλου, γράφει ότι ο πληθυσμός των ταράνδων στην Αρκτική συρρικνώνεται.