Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο Τρεις όροι του ενδιάμεσου χώρου” γράφει ότι τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου απειλούν με ομαδική αποχώρηση από τη σημερινή συνεδρία του ΕΣ εάν ο ΠτΔ δεν αποδεχθεί αίτημα τους για αποστολή επιστολής προς τον ΓΓ του ΟΗΕ για τη διεθνή διάσκεψη και δεν σεβαστεί τον συνδιαβουλευτικό χαρακτήρα του σώματος. Σε άλλη στήλη, γράφει ότι ανεστάλη η δίωξη του 44χρονου επιχειρηματία για την υπόθεση εντοπισμού 142 κιλών κοκαΐνης σε ηλεκτρογεννήτριες τον Αύγουστο στη Λεμεσό. Προβάλλει επίσης τις κόντρες ΔΗΣΥ με την αντιπολίτευση κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό με φόντο το Κυπριακό.

Αλήθεια: Με τίτλο  “Προαγγελία διχασμού από τα απορριπτικά κόμματα” γράφει ότι διχαστικό κλίμα αναμένεται να επικρατήσει στη σημερινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου από τα κόμματα της απορριπτικής αντιπολίτευσης. Μετά το ΕΛΑΜ, απειλεί με αποχώρηση και η Αλληλεγγύη. Αλλού η “Α” προβάλλει τη συνάντηση του Ελληνοκύπριου Ντίνου Κοιλανιώτη και του Τουρκοκύπριου Mehmet Civa μετά από 42 χρόνια για να του παραδώσει ο Κοιλανιώτης τα οικογενειακά του κειμήλια που παρέμειναν στο πατάρι του σπιτιού του. Αναφέρεται επίσης και στη δίκη για τον προσηλυτισμό που καταχώρησε εναντίον του Μητροπολίτη Λεμεσού οι γονείς 43χρονου πρώην μοναχού.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο  “Κινήσεις για την Ασφάλεια” και γράφει ότι οι διεθνείς παίκτες, με πρωταγωνιστές τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, μπαίνουν φορτσάτα στις παρασκηνιακές διεργασίες ενόψει της σύγκλησης πενταμερούς διάσκεψης για την Κύπρο στις 12 Ιανουαρίου. Αλλού γράφει ότι στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης μεταξύ 72 χωρών παγκοσμίως και στην τελευταία θέση μεταξύ των 28 χωρών της ΕΕ είναι οι μαθητές της Κύπρου στο Πρόγραμμα Διεθνούς Αξιολόγησης. Προβάλλει επίσης τις μαζικές κινητοποιήσεις στα κατεχόμενα με αφορμή το θάνατο δύο μαθητριών και του οδηγού του σχολικού λεωφορείου την περασμένη βδομάδα.

Χαραυγή: Με τίτλο  “Σπίτια – χωράφια έναντι χρεών στις τράπεζες” γράφει ότι σχεδόν 160 νοικοκυριά πήραν ειδοποίηση πλειστηριασμού της κατοικίας τους το τελευταίο εξάμηνο. Δύο κατοικίες πωλήθηκαν ήδη σε τρίτους ενώ άλλες 44 πήραν ημερομηνία πλειστηριασμού. Γράφει επίσης ότι χιλιάδες Τ/Κ βγήκαν στους δρόμους ζητώντας παραιτήσεις και αλλαγή της ώρας και συντονισμό της με την υπόλοιπη Ευρώπη. Γράφει αλλού ότι ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ θα βρίσκεται στην Κύπρο την Παρασκευή για να συζητήσει την πορεία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό.

Cyprus Mail: Με τίτλο  “Δεν ξεπουλιούνται τα διαβατήρια” και προβάλλει δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικου ότι η κατάχρηση του συστήματος οδήγησε ανταγωνιστικά κράτη να καταγγείλουν την Κυπριακή Δημοκρατία στην Κομισιόν με αποτέλεσμα το θέμα να ανοίξει εκ νέου. Αλλού προβάλλει την επιστροφή των οικογενειακών κειμηλίων Τουρκοκύπριου από Ελληνοκύπριο φίλο του μετά από 42 χρόνια. Σε άλλη στήλη αναφέρει ότι ο Μουσταφά Ακιντζί είναι υποψήφιος για το βραβείο του πλέον επιδραστικού – σημαντικού πολιτικού της χρονιάς στην ΕΕ, που θα απονέμει το ειδησεογραφικό δίκτυο Politico στις Βρυξέλλες.