Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο “Διεθνή Διάσκεψη συμφώνησαν Αναστασιάδης – Ακιντζί” πως Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν εντατικές συνομιλίες σε Λευκωσίας και Γενεύη, με αποκορύφωμα τη σύγκληση της διεθνούς διάσκεψης στην ελβετική πόλη στις 12 Ιανουαρίου. Σε άλλο θέμα γράφει για μαθητικό δημοψήφισμα για τις αλλαγές στην Παιδεία. Αλλού γράφει ότι «φουλάρουν» για τις Δημοτικές.

Αλήθεια: Με τίτλο  “Επαναρχίζουν οι συνομιλίες στη Γενεύη” γράφει στο κύριο της θέμα πως οι δύο ηγέτες, σε ένα καλό κλίμα, συμφώνησαν ψες στον οδικό χάρτη που οδηγεί σε κατάληξη των συνομιλιών στη Γενεύη. Σε άλλο θέμα γράφει ότι αλλάζουν τα όρια ηλικίας υποχρεωτικής αφυπηρέτησης των αξιωματικών της Εθνικής Φρουράς ούτως ώστε να επέλθει ανανέωση της ιεραρχίας. Αλλού γράφει πως ολιγοήμερη αναβολή λόγω τροπολογιών πήρε ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας υπηρεσίας.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο  “Αποδοχή χρονοδιαγράμματος” ότι καθορισμός χρονοδιαγράμματος και μάλιστα ασφυκτικού συμφωνήθηκε χθες βράδυ από τους Αναστασιάδη και Ακιντζί, στη διάρκεια δείπνου που παράθεσε προς αυτούς ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ, Έσπεν Μπαρθ Άιντα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι με την Ιταλία ενισχύεται δυναμικά ο EASTMED. Αλλού γράφει ότι στον αέρα βρίσκεται πάλι το ΓεΣΥ αφού το Υπουργείο Οικονομικών θέλει νέα μελέτη.

Χαραυγή: Με τίτλο “Άσπρος καπνός Επαναρχίζουν οι συνομιλίες” γράφει ότι την επανέναρξη των συνομιλιών αποφάσισαν χθες το βράδυ Αναστασιάδης και Ακιντζί και ότι όπως ανακοίνωσαν τα ΗΕ, οι συνομιλίες θα αρχίσουν στη Γενεύη στις 9 Ιανουαρίου, στις 12 του μήνα θα παρουσιαστούν οι χάρτες και από τις 12 θα ξεκινήσει η διεθνής διάσκεψη. Αλλού γράφει ότι το γνωστό «έργο» με τους πλημμυρισμένους δρόμους στη Λάρνακα διαδραματίστηκε και πάλι χθες. Σε άλλο θέμα γράφει πως ο Υπ. Οικονομικών δεν θέλει το μονοασφαλιστικό ΓεΣΥ και έδωσε οδηγίες για νέες οικονομικές μελέτες.

Cyprus Mail: Με τίτλο  “Οι συνομιλίες προχωρούν αργά αργά” πως οι συνομιλίες για την επανένωση προχωρούν μπροστά με αργό ρυθμό, δήλωσε ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ των ΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε, εξηγώντας πως το αδιέξοδο αφορούσε ένα επώδυνο θέμα το οποίο δεν είχε συζητηθεί απευθείας προηγουμένως. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το Επαρχιακό Δικαστήριο της Λάρνακας επιδίκασε την Πέμπτη αποζημιώσεις 600 χιλιάδων ευρώ στην οικογένεια των δίδυμων αδερφών που σκοτώθηκαν στην έκρηξη στη ναυτική βάση το 2011. Αλλού προβάλλει φωτογραφία από τους πλημμυρισμένους δρόμους στη Λάρνακα χθες.

 Cyprus Weekly: Με τίτλο  “Επαναρχίζουν οι συνομιλίες” πως οι ηγέτες των κοινοτήτων συναντήθηκαν χθες σε δείπνο για πρώτη φορά από τη διακοπή των συνομιλιών στην Ελβετία και συμφώνησαν να επαναρχίσουν εντατικοποιημένες διαπραγματεύσεις καθώς η διεθνής πίεση απέδωσε. Σε άλλο θέμα προβάλλει δηλώσεις δημάρχων κατεχόμενων δήμων που σχολιάζουν κατά πόσον θεωρούν ότι τα δημοτικά συμβούλια είναι ακόμα αναγκαία. Αλλού γράφει ότι Κύπριοι ποδοσφαιριστές παραδέχονται ότι στήνονται παιχνίδια.