Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο «Ψάχνουν τρόπους επανέναρξης του διαλόγου» και γράφει ότι στην Κύπρο βρίσκεται από χθες ο Έσπεν Μπαρθ Έιντε για σημαντικές συναντήσεις σήμερα με τους δύο ηγέτες και επικαλείται κυβερνητικές πηγές σύμφωνα με τις οποίες «καμία άλλη μέθοδος, πλην αυτή της επανέναρξης του διαλόγου από εκεί που σταμάτησε στο Μοντ Πελεράν και της υλοποίησης των συμφωνηθέντων για κλείσιμο του εδαφικού, πριν από την πολυμερή διάσκεψη, δεν γίνεται αποδεκτή από την ε/κ πλευρά». Σε άλλο θέμα γράφει ότι αποτεφρώθηκε χθες σε ιδιωτική τελετή η σορός του Φιντέλ Κάστρο, οι στάχτες του οποίου θα «διασχίσουν» όλη την Κούβα μέχρι την Κυριακή, που θα τελεστεί η κηδεία του. Αλλού η «Σ» προβάλλει συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου Β` στον Εθνικό Κήρυκα της Νέας Υόρκης στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει ότι παρακαλούσε να βγει ο Τραμπ.

Αλήθεια: Με τίτλο  «Το πρώτο τετ-α-τετ» γράφει ότι πιάνει δουλειά ο Έσπεν Μπαρθ Έιντε για επανεκκίνηση των συνομιλιών με συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, ότι Αναστασιάδης – Ακιντζί αναμένεται να συναντηθούν προς το τέλος της εβδομάδας και ότι ο Νίκος Κοτζιάς ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δέχεται λύση και μετά αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων αλλά σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αλλού γράφει ότι σχέδια δράσης και πολιτικής με στόχο την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας ετοιμάζει η κυβέρνηση. Σε άλλο θέμα η «Α» αναφέρει ότι σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις αμέσως επόμενες ημέρες με βροχές και τοπικές καταιγίδες να κάνουν την εμφάνισή τους.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο «Ψάχνει για φόρμουλα ο ΟΗΕ» γράφει επίσης για την επίσκεψη του Έσπεν Μπαρθ Έιντε στην Κύπρο σημειώνοντας ότι καταβάλει προσπάθεια να επαναφέρει τους ηγέτες στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και ότι τόσο τα ΗΕ όσο και ο διεθνής παράγοντας ευρύτερα, πιστεύουν ότι δεν πρέπει ν` αφήσουν να παρέλθει χρόνος μετά το ναυάγιο στην Ελβετία γιατί σε μια τέτοια περίπτωση θα χαθεί το μομέντουμ που, κατά την άποψή τους, υπήρξε στο διάστημα αυτό. Αλλού γράφει ότι «πνίγεται» η Αθήνα από κύμα κακοκαιρίας και ότι νυκτερινές σφοδρές καταιγίδες άφησαν πολλές περιοχές της Αττικής να πλέουν στο νερό και χιλιάδες σπίτια πλημμυρισμένα. Σε άλλο θέμα ο «Φ» γράφει ότι η Κύπρος είναι φιλικός τουριστικός προορισμός για gay ζευγάρια.

Χαραυγή: Με τίτλο «Πρωτοβουλίες για συνέχιση των συνομιλιών» γράφει για πρωτοβουλίες εντός και εκτός Κύπρου με στόχο τη συνέχιση των συνομιλιών που διακόπηκαν στο Μοντ Πελεράν και αναφέρεται ειδικότερα στην πρωτοβουλία του ΓΓ του ΑΚΕΛ ο οποίος συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα ενώ προσθέτει ότι δεν αποκλείεται σύντομα να έχει συνάντηση μαζί του και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Σε άλλο θέμα γράφει ότι μαζικές προαγωγές έγιναν στο στρατό παρά το μορατόριουμ που ισχύει από το 2012, σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε στη Βουλή ο Υπουργός Άμυνας καθώς και ότι χθες ο ίδιος μίλησε για κατάθεση νέου νομοσχεδίου με το οποίο θα ζητούνται νέες προαγωγές στις 2 Δεκεμβρίου. Αλλού γράφει ότι για κάθε κενή θέση εργασίας αντιστοιχούν έξι άνεργοι.