Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο “Οι Τούρκοι τίναξαν τη διαδικασία”, γράφει ότι η Τουρκία φέρει την ευθύνη για τη διακοπή των συνομιλιών όπως εκτιμούν οι πολίτες σε ποσοστό 70% σύμφωνα με δημοσκόπηση του IMR/Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Άλλο 23% αποδίδουν την ευθύνη στην τ/κ πλευρά για το ναυάγιο του Μον Πελεράν. Η εφημερίδα αναφέρει ακόμη ότι τρομάζουν οι αριθμοί αφού κάθε σχεδόν οκτώ ώρες καταγγέλλεται στην Κύπρο ένα περιστατικό κακοποίησης γυναικών και ότι η βία κατά των γυναικών είναι ποινικό αδίκημα από το 1994. Γράφει ακόμη για τον νεαρό Λεμεσιανό Γιώργο Τίρρη που ανέβηκε στον Όλυμπο με το τροχοκάθισμά του.

Αλήθεια: Με τίτλο “Μπαίνουν θέσεις εξ αποστάσεως”, γράφει ότι και οι δύο πλευρές δηλώνουν έτοιμες για νέο διάλογο και ότι οδικό χάρτη που να οδηγεί σε πενταμερή προτείνουν οι Τούρκοι, κατάληξη στο εδαφικό και μετά πολυμερή διάσκεψη λέμε εμείς, ενώ ο ΥΠΕΞ είπε ότι δεχόμαστε εγγυήσεις για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. Αναφέρει επίσης ότι σχέδιο για εμβολιασμό των ζώων λόγω του καταρροϊκού πυρετού που έπληξε τις κτηνοτροφικές μονάδες της Κύπρου ενέκρινε ο Υπουργικό Συμβούλιο. Γράφει ακόμη ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν απειλεί να βουλιάξει την Ευρώπη με πρόσφυγες.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Άκοποι μισθοί για δικαστές”, γράφει ότι απόφαση που τείνει να δημιουργήσει κακό προηγούμενο και σαφώς προκαλεί ερωτηματικά πήραν οι δικαστές για τους εαυτούς τους. Γράφει ακόμη για το Κυπριακό και ότι υπάρχει κινητικότητα στη Λευκωσία και ότι ο Πρόεδρος ενημερώνει τους Πρέσβεις της ΕΕ ενώ δόθηκαν εντολές και στις διπλωματικές αποστολές. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα γράφει ότι ένα νέο μοντέλο στις μεταμοσχεύσεις ετοιμάζει το Υπουργείο Υγείας λόγω του πολύ μικρού αριθμού πτωματικών δοτών και ότι όλοι θα είναι δότες οργάνων εκτός όποιος δηλώνει το αντίθετο.

Χαραυγή: Με τίτλο “Διπλωματικός πυρετός για το Κυπριακό”, γράφει ότι έντονες διπλωματικές διεργασίες στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο θα κορυφωθούν από βδομάδας για τη συνέχιση του διαλόγου στο Κυπριακό και ότι τη Δευτέρα επιστρέφει ο Έιντε και ακολουθούν ο Βρετανός ΥΠΕΞ και ο βοηθός ΥΦΕΞ των ΗΠΑ. Η εφημερίδα αναφέρεται επίσης στη διαμαρτυρία που έγινε χθες έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο για τη μείωση ποινών σε υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων κοριτσιών. Γράφει ακόμη για επιστολή των συντεχνιών ΠΕΟ και ΣΕΚ προς τον Υπουργό Οικονομικών για τα Ταμεία Προνοίας.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Η Δικαιοσύνη περνά από κρίση”, γράφει ότι ο πρώην Κύπριος δικαστής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Λουκής Λουκαϊδης δήλωσε ότι η διαφθορά εισήλθε στο δικαστικό σύστημα στην Κύπρο, επηρεάζοντας αρνητικά το επίπεδο των δικαστικών αποφάσεων. Σε άλλο θέμα γράφει για την `Μαύρη Παρασκευή` χθες κατά την οποία τα καταστήματα έκαναν τεράστιες εκπτώσεις παντού στον κόσμο, όπως και στην Κύπρο. Προβάλλει ακόμη δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας ο οποίος είπε ότι ο στόχος είναι να καρποφορήσουν οι συνομιλίες εντός ενός έτους.