Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο  “Ευρωπαϊκό μομέντουμ για αλλαγή στρατηγικής” πως εκστρατεία ενημέρωσης Ευρωπαίων και ξένων ηγετών αναλαμβάνει η Κυβέρνηση και πως μήνυμα συναίνεσης εξέπεμψαν χθες οι πολιτικοί αρχηγοί, μετά και την ενημέρωση της οποίας έτυχαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Εθνικό Συμβούλιο. Αλλού αναφέρει πως οι ευρωβουλευτές ψήφισαν πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία. Δημοσιεύει, επίσης, τη συνέντευξη του Χ. Ελληνα, ο οποίος δήλωσε ότι υπάρχει πρόβλημα με τα λιμάνια για τις γεωτρήσεις.

Αλήθεια: Με τίτλο “Μαραθώνιος ξένων ηγετών για το αδιέξοδο στο Μοντ Πελεράν” γράφει στο κύριο της θέμα πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνέχισε και χθες να ενημερώνει ξένους ηγέτες για το αδιέξοδο που προέκυψε στο Μοντ Πελεράν. Επίσης σημειώνει πως το προσωρινό πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας αποφάσισε χθες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Αλλού γράφει για νέο “όχι” του Υπουργού Οικονομικών σε δημιουργία “κακής τράπεζας”.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Αυτοψία μετά το ναυάγιο” για κάθοδο ξένων αξιωματούχων στη Λευκωσία με στόχο την αναθέρμανση του διαλόγου για το Κυπριακό. Αλλού αναφέρει πως προκηρύχθηκαν νέες προσφορές για το λιμάνι και τη μαρίνα Λάρνακας. Σε άλλο θέμα κάνει λόγο για ύποπτες διαδρομές χρημάτων στο αποχετευτικό της Λευκωσίας και γράφει ότι οι έρευνες της Αστυνομίας στο ΣΑΛ επικεντρώνονται σε τέσσερα πρόσωπα., οι ανακρίσεις των οποίων αρχίζουν τις επόμενες μέρες.

Χαραυγή: Με τίτλο “Διεθνής στήριξη στη συνέχιση του διαλόγου” γράφει στο κύριο της θέμα πως διεθνή κατανόηση για τους λόγους που οδήγησαν στην κατάρρευση των συνομιλιών στο Μοντ Πελεράν βρίσκεται η Λευκωσία. Σε άλλο θέμα γράφει για τα πολλά πρόσωπα της βίας κατά των γυναικών. Αλλού αναφέρει ότι ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός προτίθεται να ζητήσει από κάθε τράπεζα ξεχωριστά να ετοιμάσει συγκεκριμένο πλάνο για μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Οι μεγάλοι παίχτες στρέφουν το βλέμμα τους στην Κύπρο” πως μετά το αδιέξοδο των συνομιλιών στην Ελβετία, ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο εντείνουν το ενδιαφέρον τους, ενώ η Ρωσία τάσσεται κατά των ξένων επιρροών. Η εφημερίδα δημοσιεύει επίσης φωτογραφία από την υπογραφή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του βιβλίου συλλυπητηρίων για το θάνατο του πρώην Προέδρου της Ελλάδας Κωστή Στεφανόπουλου, στην Πρεσβεία της Ελλάδας στη Λευκωσία. Αλλού αναφέρεται στην υπόθεση ενός Τούρκου που προσπάθησε να περάσει στην ελεύθερες περιοχές με το να κρυφτεί στο καπό του αυτοκινήτου ενός Γάλλου φίλου του

 

 Cyprus Weekly: Με τίτλο “Διπλωματική κινητικότητα” πως οι φόβοι πως οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό έχουν φθάσει σε αδιέξοδο έχουν προκαλέσει διπλωματική κινητικότητα προκειμένου να επαναρχίσουν οι συνομιλίες. Αλλού αναφέρεται στις αλλαγές με στόχο την αποκέντρωση στον τομέα της υγείας. Αλλού αναφέρει πως Ισραηλινός ύποπτος για εμπορία οργάνων τον οποίο αναζητεί η Μοσάντ βρίσκεται αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο απέλασής του από την Κύπρο.