Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο «Το μετέωρο βήμα των ηγετών», γράφει ότι στον αέρα βρίσκεται η διαπραγματευτική διαδικασία μετά το ναυάγιο, ενώ η αντιπολίτευση αναμένει την ενημέρωση του Προέδρου στο Εθνικό Συμβούλιο και βλέπει ευκαιρία για επανακαθορισμό εθνικής στρατηγικής. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στο ψήφισμα που προωθεί το Ευρωκοινοβούλιο για πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας. Αλλού γράφει ότι την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης ανέλαβε η Κύπρος.

Αλήθεια: Με τίτλο «Αναμονή για την επόμενη μέρα», αναφέρει ότι με αγωνία περιμένει ο κυπριακός λαός την επόμενη μέρα του αδιεξόδου των συνομιλιών στο Μοντ Πελεράν την ώρα που προγραμματίζεται συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν για συζήτηση των εξελίξεων. Σε άλλο θέμα αναφέρεται ότι αρχίζει με το νέο έτος η υλοποίηση του μεγάλου έργου που θα καλύψει τις ανάγκες σε νερό της πρωτεύουσας. Αλλού γράφει ότι ανακηρύχθηκαν χθες παγκύπρια οι μισοί (257) κοινοτάρχες.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο «Ψάχνουν τώρα για σωσίβια», γράφει ότι μετά την κατάρρευση της διαδικασία στο Μοντ Πελεράν, αναζητούνται σωσίβια για να σωθεί η προσπάθεια που καταβλήθηκε τους τελευταίους δεκαοκτώ μήνες στο Κυπριακό. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στον κρατικό κορβανά πάνε τα χρήματα των ασθενών, αφού τα κρατικά νοσηλευτήρια εισπράττουν ετησίως €12 εκ αλλά στην Υγεία δεν πάει ούτε σεντ. Αλλού γράφει ότι ζωντάνεψε στο δικαστήριο ο εφιάλτης του εργοστασίου Αστρασόλ με συγκλονιστικές καταθέσεις εργαζομένων και γειτόνων που εμφάνισαν καρκίνο.

Χαραυγή: Με τίτλο «Κινήσεις αναζωπύρωσης του διαλόγου», γράφει ότι η μη κατάληξη σε συμφωνία στο Εδαφικό δεν είναι το τέλος του δρόμου, διαμηνύει η πλευρά μας, την ίδια ώρα που κατηγορείται από την άλλη πλευρά για μαξιμαλιστικές θέσεις στις διαπραγματεύσεις στο Μοντ Πελεράν. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το Υπουργείο Υγείας προσανατολίζεται στην επέκταση του ωραρίου λειτουργίας ορισμένων εξωτερικών ιατρείων, ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα οι ασθενείς. Αλλού γράφει ότι σε κρίσιμο σημείο βρίσκονται οι σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, αφού πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας στηρίζουν τα δύο μεγαλύτερα κόμματα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Cyprus Mail: Με τίτλο  «Ο Ακιντζί κατηγορεί την ελληνοκυπριακή πλευρά», αναφέρει ότι ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί κατηγόρησε την Τρίτη την ε/κ πλευρά για την κατάρρευση των συνομιλιών στην Ελβετία, την ώρα που τα Ηνωμένα Έθνη επαναβεβαίωσαν την υποστήριξή τους στη διαδικασία και προέτρεψαν τις δύο πλευρές να συνεχίζουν την προσπάθεια για εξεύρεση λύσης φέτος. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο πίθηκος Ντάνι πιάστηκε την Τρίτη στην Παλώδια και επιστράφηκε στο ιδιοκτήτη του στην Πάφο ύστερα από περιπλάνηση ενός μηνός σχεδόν. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ζευγάρι Βρετανών διασώθηκε στη θάλασσα από προσωπικό των βρετανικών βάσεων.

Καθημερινή: Με τίτλο  «Επιχείρηση αναστύλωσης της διαδικασίας» και σε διαβουλεύσεις και παρασκηνιακές κινήσεις για αποτροπή του οριστικού εκτροχιασμού των συνομιλιών. Σε άλλο θέμα και με πρωτοσέλιδη φωτογραφία, γράφει ότι σκηνές όπως αυτή στο πολυκατάστημα Macy`s στις ΗΠΑ, όπου πλήθος καταναλωτών διαβαίνει τις πύλες του για τις μεγάλες εκπτώσεις της λεγόμενης Black Friday, προσδοκούν να ζήσουν στα δικά τους καταστήματα οι Κύπριοι έμποροι. Αλλού γράφει ότι αυστηρότερο γίνεται το πλαίσιο για άτομα που κατέχουν εμπιστευτικές πληροφορίες και τις διαρρέουν για σκοπούς χειραγώγησης της αγοράς, αφού το ΥΠΟΙΚ κατέθεσε στη Βουλή σχετικό νομοσχέδιο.P