Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Φιλελεύθερος: Με τίτλο  “Έριχνε κεραυνούς ο Πρόεδρος”, γράφει ότι αναπάντητη άφησε η Χρυστάλλα Γιωρκάτζη την αιφνίδια προσωπική επίθεση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αναχώρησε για το εξωτερικό σε ιδιωτικό ταξίδι και δεν προτίθεται να παραιτηθεί. Γράφει, επίσης, ότι 30 λεπτά κράτησε η χθεσινοβραδινή τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος ανέλαβε να πιέσει την Άγκυρα για να εγκαταλείψει τις προκλήσεις της στην κυπριακή αποκλειστική οικονομική ζώνη. Επίσης, γράφει ότι ο αμερικανικός όμιλος Buena Vista Hospitality Group ενδιαφέρεται να εξαγοράσει το έργο Venus Rock στην περιοχή Χα Ποτάμι, που ανήκει στην εταιρεία Aristo Developers, και επίσης βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με την Αρχιεπισκοπή για το ξενοδοχείο Λήδρα Πάλας στη Λευκωσία.

Αλήθεια: Με τίτλο  “Εκτεθειμένη η Χρυστάλλα”, γράφει ότι με μια πολύ έντονη δήλωση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης άφησε εντελώς ακάλυπτη τη Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας στο θέμα του ασυμβίβαστου που συζητήθηκε χθες το πρωί στη Βουλή, στη συνέχεια η κ. Γιωρκάτζη μετέβη στο Προεδρικό και λίγο αργότερα εξεδόθη γραπτή δήλωση του Προέδρου, το λεκτικό, το ύφος και η ουσία της οποίας δημιουργούσε θέμα παραίτησης. Γράφει, επίσης, ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε χθες το βράδυ τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, καθιστώντας σαφές ότι χωρίς άρση των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας δεν υπάρχει προοπτική επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό. Επίσης, γράφει ότι 56χρονος Βρετανός κτυπήθηκε χθες από κεραυνό στην Πάφο.

Σημερινή: Με τίτλο  “Έφυγε από τη Βουλή, έφυγε και από την Κύπρο”, γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επιτέθηκε με ιδιαίτερη σφοδρότητα κατά της κ. Γιωρκάτζη και με τρόπο που δεν αφήνει πολλά περιθώρια μελλοντικής συνεργασίας τους. Γράφει, επίσης, ότι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα για να ανατρέψουν την πορεία πώλησης των Κυπριακών Αερογραμμών δηλώνουν οι υπάλληλοι της εταιρείας, οι οποίοι πραγματοποίησαν χθες διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, ενώ η άρνηση του Υπουργού Οικονομικών να τους δεχθεί προκάλεσε θυμό και έντονες αντιδράσεις. Επίσης, γράφει ότι κενά και ελλείψεις εντοπίστηκαν στην αντιμετώπιση του Έμπολα κατά τη διάρκεια άσκησης για αξιολόγηση της ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας.

Χαραυγή: Με τίτλο  “Διασυρμός θεσμών“, γράφει ότι μόνο μερικοί μήνες χρειάστηκαν για να πέσει στο ναδίρ η αξιοπιστία και το κύρος όχι μόνο της Διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλας Γιωρκάτζη, αλλά και του ίδιου του θεσμού, μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις ότι από τους όρους του συμβολαίου της απαλείφθηκε η ρήτρα περί ασυμβίβαστου και σύγκρουσης συμφερόντων. Γράφει, επίσης, ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, σε δηλώσεις από την Αθήνα, ζητά άσκηση πίεσης στην Τουρκία για τη δημιουργία προϋποθέσεων που θα επιτρέπουν επάνοδο στις διαπραγματεύσεις για λύση του Κυπριακού. Επίσης, γράφει ότι η χθεσινή πρώτη εικονική άσκηση διαχείρισης ύποπτου κρούσματος από τον ιό Έμπολα στην Κύπρο κατέγραψε ελλείψεις και αδυναμίες.

Cyprus Mail: Με τίτλο  “Πρέπει να φύγει“, γράφει ότι τα κόμματα ζητούν την παραίτηση της Διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας, ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέδωσε καυστική δήλωση για το θέμα της αφαίρεσης ρήτρας από το συμβόλαιό της. Γράφει, επίσης, ότι το Ανώτατο Δικαστήριο κήρυξε χθες ως αντισυνταγματικούς τέσσερεις νόμους που ψηφίστηκαν από αντιπολιτευόμενα κόμματα για περιορισμό της έκτασης του νόμου για τις εκποιήσεις. Επίσης, γράφει ότι ο Υπουργός Υγείας Φίλιππος Πατσαλής παρακολούθησε χθες πολυ-υπηρεσιακή άσκηση που διεξήχθη στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας από τις υπηρεσίες υγείας του κράτους για προετοιμασία σε περίπτωση εντοπισμού ύποπτου κρούσματος από τον ιό Έμπολα, που κατέδειξε ότι υπάρχει ανάγκη βελτίωσης.