Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Φιλελεύθερος: Με τίτλο «Πάγωμα των ερευνών» επικαλείται στο κύριο του θέμα ασφαλείς – όπως γράφει – πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η φόρμουλα που προωθεί η Τουρκία για «αποκλιμάκωση της έντασης» έγκειται στην αξίωσή της να μην προχωρήσει η ΕΝΙ σε νέες έρευνες εντός της κυπριακής ΑΟΖ και ταυτόχρονα να αποχωρήσει το Μπαρμπαρός. Αλλού προβάλλει συνέντευξη στις εσωτερικές του σελίδες του Προέδρου της ΕΔΕΚ ο οποίος αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι όποιο στέλεχος κατηγορηθεί θα αναστέλλεται η κομματική του ιδιότητα και σε περίπτωση καταδίκης είναι αυτονόητο ότι θα θέτει εαυτόν εκτός κόμματος. Σε άλλο του θέμα ο «Φ» γράφει ότι σοβαρό πλήγμα δέχθηκε ο πλούτος των Κυπρίων τα τελευταία έξι χρόνια με τη μεγαλύτερη συρρίκνωση να παρατηρείται στην αξία των ακινήτων.

Αλήθεια: Με τίτλο «Απειλούν υπαλλήλους του ΤΟΜ» γράφει για κομπίνα με μεταχειρισμένα αυτοκίνητα και επικαλείται πηγή της, σύμφωνα με την οποία έχουν αρχίσει οι απειλές σε υπαλλήλους του ΤΟΜ να μην προχωρήσουν την υπόθεση, ενώ έχουν γίνει και συστάσεις με υπονοούμενα σε ένα τουλάχιστον υψηλόβαθμο πολιτειακό πρόσωπο. Σε άλλο της θέμα η «Α» αναφέρεται σε πληροφορίες της σύμφωνα με τις οποίες αριθμός προσώπων που γνωρίζουν πολλά για το θέμα των καταγγελιών Παναγή θέλουν να καταθέσουν στην Αστυνομία αλλά φοβούνται να το πράξουν. Αλλού γράφει ότι ψυγείο θα γίνει η Κύπρος από αύριο και ότι αναμένονται θερμοκρασίες ακόμη και 8 βαθμών στη Λευκωσία το μεσημέρι της Τρίτης και της Τετάρτης.

Σημερινή: Με τίτλο «Ιδού η ευκαιρία αλλαγής στρατηγικής» γράφει ότι μοναδική και προφανώς τελευταία ευκαιρία να αλλάξει στρατηγική έναντι της Άγκυρας προσφέρει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η τουρκική επιθετικότητα και ιδίως η νέα τουρκική εισβολή και κατοχή μεγάλου τμήματος της κυπριακής ΑΟΖ. Αλλού γράφει ότι το «πεπρωμένον φυγείν αδύνατον» για την Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου, που περνά ως μια ενιαία τηλεπικοινωνιακή εταιρεία σε ξένους στρατηγικούς επενδυτές, πιθανότατα και με τη συμμετοχή Κυπρίων. Σε άλλο της θέμα η «Σ» γράφει για τις καταγγελίες του Μάριου Παναγή για την ανυποληψία του κυπριακού ποδοσφαίρου, αναφέροντας ότι το φαινόμενο καταγγελιών για σικέ αγώνες δεν είναι σημερινό αλλά ότι ουδέποτε διερευνήθηκε σε βάθος.

Χαραυγή: Με τίτλο «Λάθος απάντηση στη λάθος ερώτηση»  γράφει ότι η λιτότητα δεν φέρνει ανάπτυξη αλλά αντίθετα διαιωνίζει την ύφεση και οδηγεί τη χώρα σε ένα φαύλο κύκλο χωρίς ελπίδα και προοπτική, σύμφωνα με τρεις διακεκριμένους οικονομολόγους. Αλλού προβάλλει συνέντευξη στις εσωτερικές της σελίδες το υποψήφιου για τη δημαρχεία της Πάφου Άριστου Βασιλειάδη ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρει ότι όραμά του είναι η αναγέννηση της Πάφου. Σε άλλο της θέμα που προβάλλει πρωτοσέλιδα η «Χ» γράφει ότι ένα από τα σημαντικότερα κοινωνικά προβλήματα είναι η βία κατά των γυναικών και κάνει λόγο για αριθμούς που σοκάρουν και ανθρώπους που υποφέρουν σιωπηλά.

Καθημερινή: Με τίτλο «Κατηγορητήρια και για τη Λαϊκή» επικαλείται δηλώσεις του Γενικού Εισαγγελέα σύμφωνα με τις οποίες οι έρευνες της Αστυνομίας σε βάρος αξιωματούχων και στελεχών της πρώην Λαϊκής Τράπεζας βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. Αλλού και κάτω από φωτογραφία του μοιραίου “Norman Atlantic” η «Κ» φέρνει στο φως «πόρισμα-φωτιά», όπως γράφει, χιλίων σελίδων του Λιμενικού Σώματος με αφορμή την τραγωδία, που αποκαλύπτει σοβαρά κενά στον έλεγχο των πλοίων που εκτελούν ακτοπλοϊκά δρομολόγια. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα γράφει ότι θέματα υψηλού ρίσκου περιλαμβάνει η ατζέντα του Προέδρου της Δημοκρατίας και ευρύτερα της κυβέρνησης για το 2015.

Μάχη: Με τίτλο «Συνταγή καταστροφής η διαφωνία ως σύνθημα», προβάλλει ανάλυση στις εσωτερικές της σελίδες του Εκπροσώπου Τύπου του ΔΗΣΥ για τη σημερινή πραγματικότητα, ο οποίος εκφράζει τη βεβαιότητα ότι παρά τις όποιες δυσκολίες το 2015 είναι η χρονιά της ανάκαμψης. Αλλού γράφει ότι ο 2015 θα είναι έτος προκλήσεων και ότι η κυβέρνηση καλείται να σηκώσει πολλά βάρη με το καλημέρα του νέου έτους. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα προβάλλει αφιέρωμα στις εσωτερικές της σελίδες την απελευθέρωση της Ομορφίτας το οποίο εμπεριέχει και τη μαρτυρία του Νίκου Σαμψών.

Sunday Mail: Με τίτλο «Περιμένοντας να ξεκαθαρίσει το τοπίο» επικαλείται αρμόδιες πηγές και γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναμένεται να ενημερώσει τους αρχηγούς των κομμάτων αύριο ότι, αν το τουρκικό πλοίο «Μπαρμπαρός» δεν προβεί σε περαιτέρω παραβιάσεις της ΑΟΖ της Κύπρου, είναι έτοιμος να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Σε άλλο της θέμα η “SM” γράφει για αγώνα δρόμου του Δήμου Λευκωσίας έτσι ώστε να ολοκληρωθεί το έργο της πλατείας Ελευθερίας, προσθέτοντας ότι το νέο χρονοδιάγραμμα προνοεί ολοκλήρωση του έργου τον Ιούνιο του 2016. Αλλού γράφει για πιτσαρία στη Λευκωσία που κατάφερε να επιβιώσει από τον ανταγωνισμό των μεγάλων αλυσίδων και από την οικονομική κρίση.