Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα  

Φιλελεύθερος: Με τον τίτλο “Εριξε άγκυρα το Μπαρπαρός” και γράφει ότι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος αγκυροβόλησε χθες βράδυ στα ανοικτά της Αμμοχώστου, αναμένοντας άνωθεν οδηγίες για τα επόμενα βήματα σε σχέση με την παρουσία του στην κυπριακή ΑΟΖ. Προβάλλει επίσης την συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ελληνα Πρόεδρο Κάρολο Παπούλια κατά την οποία ο Πρωθυπουργός ζήτησε τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών, μετά από την οποία ξεκίνησε και επίσημα η προεκλογική εκστρατεία στην Ελλάδα. Αναφέρεται επίσης σε απάτη με τα οχήματα για την οποία αποστέλλονται έγγραφα και στοιχεία από το Υπουργείο Συγκοινωνιών στη Γενική Εισαγγελία.

Αλήθεια: Με τον τίτλο “Διοικητική έρευνα για εγχειρήσεις”  αναφέρει ότι ιδιώτης παιδοχειρουργός διενεργούσε εγχειρήσεις και εξετάσεις ρουτίνας στο Μακάρειο Νοσοκομείο, έναντι αμοιβής εκατοντάδων ευρώ, υπόθεση την οποία καταγγέλλει η Ελεγκτική Υπηρεσία. Γράφει επίσης ότι δεν αποκλείεται ακόμη και σήμερα, παραμονή Πρωτοχρονιάς, ο Νικόλας Σάντης, Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου, που συνεδριάζει στη Λάρνακα, να επιβάλει τις ποινές στους πέντε καταδικασθέντες στην υπόθεση Δρομολαξιάς, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι στις 22 Δεκεμβρίου. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι η τουρκική NAVTEX εξέπνευσε, αλλά το τοπίο παραμένει θολό ως προς τις τουρκικές προθέσεις.

Σημερινή: Με τον τίτλο “Μην επιστρέψεις στο τραπέζι των συνομιλιών” γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να βρεθεί σε ασφυκτικό κλοιό αφού οι πολιτικές δυνάμεις εμφανίζονται αποφασισμένες να καταθέσουν θέσεις εναντίον της επιστροφής στις συνομιλίες, υπό τα υφιστάμενα δεδομένα. Η εφημερίδα σε άλλο θέμα γράφει ότι τα μισά από τα δάνεια που έχουν παραχωρήσει οι τράπεζες δεν εξυπηρετούνται, ενώ μόνο ένα πολύ μικρό μέρος τους έχει αναδιαρθρωθεί. Γράφει επίσης ότι άρχισε να πέφτει μαχαίρι στους μισθούς αξιωματικών με περικοπή αρκετών χιλιάδων ευρώ από τον μισθό του Εφόρου Κρατικών Ενισχύσεων. Αναμένεται επέκταση και σε άλλους ανεξάρτητους αξιωματούχους.

Χαραυγή: Με τον τίτλο “Χωρίς διαγωνισμό η ανάθεση μελέτης στην Detecon” γράφει ότι η ΑΤΗΚ επιβεβαίωσε τις αποκαλύψεις της εφημερίδας για προνομιακή ενημέρωση μιας από τους εν δυνάμει προσφοροδότες/αγοραστές, χωρίς καν να αρχίσει η διαδικασία προσφορών. Αναφέρει ότι ρεκόρ υποψηφίων για τη δημαρχία της Πάφου με οκτώ υποψήφιους που υπέβαλαν χθες και επίσημα την υποψηφιότητά τους. Αναφέρει αλλού ότι το Κακουργιοδικείο που συνεδριάζει στη Λάρνακα θα εξετάσει σήμερα αίτημα της Εισαγγελίας για δήμευση περιουσίας τριών φυσικών και ενός νομικού προσώπου στην υπόθεση Δρομολαξιάς.

Cyprus Mail: Με τον τίτλο“Ετοιμαζόμενοι για μια χρονιά μεταρρυθμίσεων” και αναφέρει ότι η κυβέρνηση ενδέχεται να αντιμετωπίσει μεγαλύτερη αντίσταση στις σημαντικές αλλαγές που χρειάζονται να γίνουν λόγω του μνημονίου. Προβάλλει επίσης την προφυλάκιση αξιωματούχου των Κορεάτικων Αερογραμμών μετά που εξοργίστηκε γιατί αεροσυνοδός της σέρβιρε ξηρούς καρπούς σε σακουλάκι αντί στο πιάτο. Αναφέρει αλλού ότι Βρετανοί συνταξιούχοι που διαμένουν στην Κύπρο δεν θα παίρνουν το επίδομα θέρμανσης που τους δίνει η Βρετανία γιατί η Κύπρος θεωρείται πολύ ζεστός προορισμός.