Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Μάχη μέχρι την υστάτη”, γράφει στο κύριο της θέμα για κόντρα του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη με εταίρους της Κύπρου στην ΕΕ, οι οποίοι επέμεναν να συμπεριληφθούν στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου διατυπώσεις για ξεπάγωμα τουρκικών κεφαλαίων. Αλλού, γράφει ότι περίπου 100 εκ. ευρώ εκτιμά ότι θα εισπράξει η Κυβέρνηση με τις δύο απανωτές αυξήσεις στην τιμή του φόρου κατανάλωσης στα πετρελαιοειδή τα τελευταία δύο χρόνια. Σε άλλο του θέμα γράφει ότι Εισαγγελία και ανακριτικές αρχές αποφασίζουν σήμερα για το ποίοι θα κατηγορηθούν για το θέμα της Τράπεζας Κύπρου και την κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας.

Αλήθεια: Με τίτλο “Πούλησαν οι ‘εγκλωβισμένοι’”, γράφει στο κύριο της θέμα για την πρεμιέρα της Τράπεζας Κύπρου στο Χρηματιστήριο, σημειώνοντας ότι η μετοχή στο ΧΑΚ έκλεισε στα 0,18 και στο ΧΑΑ στο 0,17 σεντ, χάνοντας το 25% της αξίας της καθώς οι `εγκλωβισμένοι` έσπευσαν να ξεφορτωθούν τις μετοχές τους. Αλλού, γράφει ότι όλα κύλησαν όπως αναμενόταν κατά την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού καθώς αυτός εγκρίθηκε με τις ψήφους των ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και ΕΥΡΩΚΟ. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι δεν ανοίγουν νέα κεφάλαια για την Τουρκία, ενώ επικριτικά είναι τα συμπεράσματα που υιοθετήθηκαν από τους Υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ στο χθεσινό Συμβούλιο.

Σημερινή: Με τίτλο “‘Ιερή’ φρίκη από ταλιμπάν-τζιχάντ”, γράφει ότι στους 141 έφτασε ο αριθμός των νεκρών σε σχολείο στο Πακιστάν, στην πλειονότητά τους παιδιά και έφηβοι, μετά τη χθεσινή βάρβαρη επίθεση των Ταλιμπάν. Αλλού, γράφει ότι με περικοπές και σταύρωμα κονδυλίων εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του κράτους για το 2015. Ανάμεσα σε άλλα κλειδώθηκε το κονδύλι για τους συνεργάτες του Προέδρου της Δημοκρατίας ενώ σταυρωμένα είναι τα 10 εκ. για τους εργαζομένους στις ΚΑ. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ως άνευ αντικειμένου τις τρεις εφέσεις για τη μη κράτηση Σιαηλή, Χειμαρίδη και Χρυσοχόου στην υπόθεση ΣΑΠΑ.

Χαραυγή: Με τίτλο “Επέλεξαν λιτότητα αντί ανάπτυξη-συνοχή”, γράφει στο κύριο της θέμα ότι με ψήφους 29 υπέρ και 26 κατά ψηφίστηκε χθες ο προϋπολογισμός του κράτους για το 2015 με το ΑΚΕΛ να ψηφίζει `Οχι` στην ευημερία των αριθμών και την εξαθλίωση της κοινωνίας. Αλλού, γράφει για τις καταγγελίες του ΓΓ του ΑΚΕΛ ότι ξηλώνουν τον ΚΟΤ χάριν ιδιωτικών συμφερόντων, καλώντας τη Νομική Υπηρεσία να εξετάσει θέμα ασυμβίβαστου για μέλος του ΔΣ. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι θα αποζημιωθούν για τα βασικά οι πλημμυροπαθείς, με τη Βουλή να αναμένει συμπληρωματικό προϋπολογισμό για να καλυφθεί η δαπάνη.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Ο Προϋπολογισμός πέρασε με ισχνή πλειοψηφία”, γράφει στο κύριο της θέμα ότι ο προϋπολογισμός πέρασε με τις 20 ψήφους των βουλευτών του ΔΗΣΥ, τις 8 των βουλευτών του ΔΗΚΟ και τη μια ψήφο του βουλευτή του ΕΥΡΩΚΟ. Αλλού, γράφει ότι σήμερα αναμένεται να παρθούν αποφάσεις από τη Γενική Εισαγγελία και τις ανακριτικές αρχές στο θέμα των ποινικών υποθέσεων για την Τράπεζα Κύπρου. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα γράφει για το μακελειό σε σχολείο στο Πακιστάν από την επίθεση των Ταλιμπάν που προκάλεσε το θάνατο 132 μαθητών και 9 εκπαιδευτικών.