Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Φιλελεύθερος: Με τίτλο“Έξω μειώσεις, εδώ εμπαιγμός”, γράφει ότι νέα μείωση ξεκινά από σήμερα στις τιμές των καυσίμων ωστόσο αναλογικά με τις μειώσεις που έγιναν στις διεθνείς τιμές από τον περασμένο Ιούνιο οι μειώσεις στην Κύπρο είναι τουλάχιστον οι μισές από αυτές που θα έπρεπε να γίνουν και ότι 56 σεντ θα έπρεπε να αγοράζουμε τη βενζίνη χωρίς του φόρους. Γράφει επίσης ότι στο τελικό κείμενο συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Τουρκία αναμένεται να περιληφθούν αιχμηρότερες υποδείξεις προς την Τουρκία. Επίσης, ο `Φ` γράφει ότι
με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα η επιστροφή της Τράπεζας Κύπρου στο ΧΑΚ και το ΧΑ, ειδικά σε ό,τι αφορά τη συμπεριφορά των κουρεμένων των οποίων οι καταθέσεις μετατράπηκαν σε μετοχές με αξία 0,24 σεντ.

Αλήθεια: Με τίτλο “Επιμένει η Άγκυρα σε συνδιαχείριση”, γράφει ότι την απάντηση της Τουρκίας στην κυπριακή πρόταση για αποκλιμάκωση της κρίσης μετέφερε στον Υπουργό Εξωτερικών Ι. Κασουλίδη ο αντιπρόεδρος και ΥΠΕΞ της Ελλάδας Ε. Βενιζέλος. Προσθέτει ότι η τουρκική πλευρά επιμένει στις θέσεις της για συνδιαχείριση των κυπριακών υδρογονανθράκων. Επίσης, η εφημερίδα αναφέρει ότι σήμερα εξετάζεται η έφεση στο Ανώτατο για την κράτηση ή μη των άλλων τριών υπόπτων στην υπόθεση με τις μίζες του αποχετευτικού Πάφου.
Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα γράφει ότι στην Κύπρο θα επιστρέψει από τη Νέα Υόρκη την Κυριακή ή τη Δευτέρα, εκτός απροόπτου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος σήμερα αναμένεται να έχει συνάντηση με την Αμερικανίδα ΥΦΕΞ Β. Νούλαντ, τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής και αύριο με τον ΓΓ του ΟΗΕ.

Σημερινή: Με τίτλο “Αναζητούν ευθύνες και αιτίες εκ των υστέρων”, γράφει ότι εκ των υστέρων συσκέψεις πραγματοποιούν οι αρμόδιες υπηρεσίες, κρατικές και τοπικές, για να εντοπίσουν αιτίες και ευθύνες της πρωτοφανούς καταστροφής που έπληξε τη Λάρνακα, συνεπεία των καταρρακτωδών βροχών και ότι αν και το Τμήμα Μετεωρολογίας προειδοποίησε έγκαιρα, δεν υπήρξε η αναγκαία προληπτική αντίδραση. Γράφει επίσης ότι ασυνείδητοι κλέβουν ρούχα, αντικείμενα και ηλεκτρικές συσκευές από πληγέντες. Αλλού, αναφέρει πως και συντάξεις και μισθούς θα λαμβάνουν εφ` όρου ζωής όσοι μετά τη συνταξιοδότηση διορίστηκαν σε δημόσιο αξίωμα και απολαμβάνουν αντιμισθίας, όπως προκύπτει από εσωτερικό σημείωμα της Υπηρεσίας Κοινοβουλευτικών Επιτροπών που αποκαλύπτει η `Σ`.

Χαραυγή: Με τίτλο “Η Κύπρος θα μας ανήκει την επόμενη μέρα της κρίσης;”, γράφει για τη συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό που άρχισε χθες στη Βουλή και αναφέρει ότι στον τοίχο στήθηκε η κυβέρνηση ΔΗΣΥ-Αναστασιάδη από όλα τα κόμματα πλην του κυβερνώντος ΔΗΣΥ, όχι μόνο για την οικονομία αλλά και για το Κυπριακό και ότι για αποτυχία σε όλα τα μέτωπα της διακυβέρνησης του τόπου κατηγόρησε την Κυβέρνηση ο ΓΓ του ΑΚΕΛ. Γράφει επίσης ότι κωφεύει η Εισαγγελία στις καταγγελίες κατά του Υπουργού Δικαιοσύνης για παράνομες παρεμβάσεις του στο έργο της Αστυνομίας. Αλλού, η `Χ` αναφέρει ότι πορεία προς τη Βουλή θα πραγματοποιήσουν συνδικαλιστικές και κοινωνικές οργανώσεις ζητώντας τερματισμό της λιτότητας.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Δραματικό τέλος στην ομηρία σε καφετέρια στο Σίδνεϊ”, γράφει ότι η Αστυνομία της Αυστραλίας, με βαρύ οπλισμό, έκανε έφοδο στην καφετέρια στο Σίδνεϊ όπου κρατούνταν όμηροι για 16 ώρες από Ιρανό πρόσφυγα. Κατά την έφοδο σκοτώθηκαν τρία άτομα, δύο άνδρες και μια γυναίκα, μεταξύ των οποίων και ο δράστης. Επίσης, σε άλλο της θέμα, η εφημερίδα γράφει ότι η Βουλή αναμένεται σήμερα να υπερψηφίσει τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2015 αφού το ΔΗΚΟ δήλωσε χθες ότι θα ψηφίσει υπέρ παρά τις έντονες επικρίσεις του κατά της οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης. Γράφει επίσης ότι διπλάσια είναι η αμοιβή αυτών που απασχολούνται στο χρηματοπιστωτικό τομέα στην Κύπρο.