Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες σήμερα

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Φιλελεύθερος: Με τίτλο  “Μπροστά σε νέες προκλήσεις”, γράφει ότι η επόμενη ημέρα των stress tests βρίσκει το τραπεζικό σύστημα ενώπιον σημαντικότατων προκλήσεων και με επάρκεια κεφαλαίων και ότι υπάρχουν προσδοκίες για μείωση επιτοκίων και και μη εξυπηρετούμενων δανείων, παροχή ρευστότητας και επανάκτηση εμπιστοσύνης στο τραπεζικό σύστημα. Αλλού γράφει ότι στα ίδια επίπεδα με το 2014 (€10 εκατ.) θα παραμείνει το 2015 η δαπάνη στον προϋπολογισμό του Υπουργείο Υγείας για αποστολή ασθενών στο εξωτερικό. Σε άλλο θέμα γράφει ότι “έβγαλαν τις κόντρες από τη ναφθαλίνη” στο Εκτελεστικό Γραφείο του ΔΗΚΟ.

Αλήθεια: Με τίτλο “`Κερδίσαμε` 1 δισ στα…stress-tests”, γράφει ότι το δημόσιο χρέος θα είναι κατά €1 δισ χαμηλότερο από ό,τι προβλεπόταν βάσει του μνημονίου, καθώς το €1δισ που υπάρχει στο πρόγραμμα στήριξης της κυπριακής οικονομίας και το οποίο προοριζόταν για κάλυψη κεφαλαιακών αναγκών δεν θα χρησιμοποιηθεί και θα παραμείνει ως απόθεμα. Αλλού γράφει ότι το Υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής αναδεικνύουν την οριστική σταθεροποίηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο δήμαρχος Πάφου κατέχει έντεκα προεδρίες οργανισμών, μία αντιπροεδρία, ενώ διεκδίκησε και την προεδρία της εταιρείας Πάφος 2017 αλλά απέτυχε.

Σημερινή: Με τίτλο  “Ευφορία στην Κεντρική αλλά και υποσχέσεις”, γράφει ότι ευφορία επικρατεί στις τράπεζες, στην Κεντρική Τράπεζα, στο Συνεργατισμό και στο Υπουργείο Οικονομικών από τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής και η Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας προανήγγειλε ότι από σήμερα, κιόλας, αρχίζει η παραχώρηση δανείων για τόνωση της οικονομίας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Τουρκία πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και, σε απάντηση, ενισχύει τον πειρατικό της στόλο στην Ανατολική Μεσόγειο. Αλλού γράφει για “τριγμούς” στην ηγεσία της ΠΟΒΕΚ, προσθέτοντας “Δαλίτης κατά Κουρσάρη”.

Χαραυγή: Με τίτλο “Φυλλορροεί ο αγροτικός κόσμος” γράφει ότι οι νεοφιλελεύθερες συντηρητικές πολιτικές που εισηγείται στην έκθεσή της η Παγκόσμια Τράπεζα για το γεωργικό τομέα της Κύπρου και τις οποίες προχωρεί να εφαρμόσει η Κυβέρνηση με την αναδιάρθρωση του Υπουργείου Γεωργίας, δεν οδηγούν στην ανάπτυξη του γεωργικού τομέα, αλλά στην περαιτέρω συρρίκνωσή του. Αλλού γράφει ότι τα stress tests θα κριθούν στην πραγματική οικονομία. Σε άλλο θέμα γράφει πως το ΑΚΕΛ δεσμεύεται ότι θα υπερασπιστεί τη διατήρηση του δημόσιου και κοινωνικού αγαθού της υγείας.