Προδρόμου: Όσοι επιδιώκουν αυξήσεις στα αποχετευτικά τέλη να το ξεχάσουν

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Πρόδρομος Προδρόμου αναφέρθηκε τόσο στα τέλη των αποχετευτικών όσο και στον Νικόλα Παπαδόπουλο.

Σε ότι αφορά το θέμα των αποχετευτικών τελών, ο κ. Προδρόμου ξεκαθάρισε πως “η αλλαγή των αξιών της Ακίνητης Περιουσίας από τη βάση του 1980 στις νέες εκτιμήσεις του 2013, δεν έγινε για να χρεώνουν τα διάφορα Αποχετευτικά Συμβούλια ή διάφοροι Δήμαρχοι ό,τι θέλουν. Δεν έγινε για να χρεώνουν στην μια πόλη 30% και σε άλλη 18% περισσότερα”.

Παράλληλα τονίζει πως “η πολιτική που εφαρμόζεται είναι ότι οι χρεώσεις με τις αξίες του 2013 θα είναι δημοσιονομικά ουδέτερες. Δηλαδή, θα αποφέρουν το ίδιο σύνολο εισπράξεων και ο σκοπός είναι μόνο η δικαιότερη κατανομή αυτού του συνολικού ποσού. Επομένως αυτοί που θέλουν να επιβάλουν ψηλότερες χρεώσεις είναι εκτός θέματος”.

Επίσης σημειώνει πως “είναι φτηνός λαϊκισμός, να λένε ορισμένοι ότι οι αυξήσεις θα επιβληθούν του χρόνου. Δήμαρχοι ή άλλοι παράγοντες που θέλουν να εκμεταλλευτούν τους Δημότες με αυτό τον τρόπο πρέπει να το ξεχάσουν. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε κάτι τέτοιο”.

Σε ότι αφορά το εκλογικό επιτελείο του Νικόλα Παπαδόπουλου, ο κ. Προδρόμου αναφέρει ότι “εδώ και μήνες με προσωπικές επιθέσεις προσπαθεί να πλήξει την αξιοπιστία του Προέδρου. Δεν διστάζουν να παραποιούν έγγραφα των διαπραγματεύσεων φτάνοντας στο σημείο να χρησιμοποιήσουν ακόμη και τις τουρκικές θέσεις σαν να ήταν δικές μας”.

“Τώρα, έχουμε παρόμοια προσπάθεια από το ΑΚΕΛ. Μια εκστρατεία με πολιτική λάσπη. Για ένα κομμάτι γης πάνω στα βουνά και στα ορμάνια και για μια ιδιωτική αγοραπωλήσία με την οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει καμία σχέση” επισημαίνει.

“Η ουσία είναι μια: όλα αυτά δείχνουν ότι συνειδητοποιούν την υπεροχή του Προέδρου Αναστασιάδη ως ηγέτη και ως προσωπικότητας, που εμπνέει εμπιστοσύνη και ασφάλεια και προσπαθούν να τον μειώσουν. Δεν μπορεί βέβαια να το καταφέρουν. Το πρόβλημά τους είναι πως με τέτοιες μεθόδους δεν είναι δυνατό να ανεβάσουν τους δικούς τους υποψηφίους. Το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να εμποδίσουν ένα διάλογο με θέσεις και προτάσεις πολιτικής” καταλήγει.