Προδρόμου: Τι προσπαθεί να κάνει το ΑΚΕΛ θέλοντας να ενοχοποιήσει την πλευρά μας;

Ανακοίνωση Εκπρ. Τύπου ΔΗΣΥ, Πρόδρομου Προδρόμου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε ψες τους πολίτες της χώρας για τα όσα συνέβησαν στη Διάσκεψη των Η.Ε. για την Κύπρο, στην Ελβετία. Τώρα όλος ο κόσμος έχει πληροφορηθεί αναλυτικότερα για όλα όσα είχαμε ήδη παρακολουθήσει τις προηγούμενες ημέρες και για τον τρόπο με τον οποίο η απροθυμία και η έλλειψη βούλησης της τουρκικής πλευράς οδήγησαν σε αδιέξοδο.

Προκαλούν, επομένως, μεγάλα ερωτηματικά οι προσπάθειες της ηγεσίας του ΑΚΕΛ να επιρρίψει ευθύνες στον Πρόεδρο και στην πλευρά μας. Διερωτάται κανείς γιατί το ΑΚΕΛ προσποιείται ότι δεν έχει αντιληφθεί τι προσπάθησε να κάνει η Τουρκία στο Κραν Μοντανά.

Διερωτόμαστε ακόμα πώς μπορεί να προβάλλουν τέτοιους ισχυρισμούς μετά την ενημερωτική συνάντηση που είχε ο γ.γ. του ΑΚΕΛ με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Α. Τσίπρα και τα όσα ο τελευταίος κατέθεσε σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων, σε απόλυτη αρμονία με την ψεσινή ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Όπως επίσης είναι απορίας άξιον πώς μπορεί αξιωματούχοι, όπως ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, να φτάνουν στο σημείο να επικαλούνται τον… Τούρκο πρωθυπουργό κ. Γιλντιρίμ για να επικρίνουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας!

Εκτός και αν στο ΑΚΕΛ θα ήταν έτοιμοι να δεχτούν κάποια συμφωνία με κατοχικό στρατό και Τουρκικές εγγυήσεις στην Κύπρο –κάτι που δεν θέλουμε να πιστέψουμε. Ωστόσο θα ήταν καλό, εάν αυτό ισχύει να το πουν στους πολίτες.

Το βέβαιο είναι ότι εκεί που επικρατεί και πάλι το κομματικό κριτήριο της αίσθησης εθνικής ευθύνης, δεν εξυπηρετείται ούτε η υπόθεση της δικαίωσης της Κύπρου μέσα από την επιμονή μας στην αναζήτηση μιας λύσης του Κυπριακού, αλλά ούτε και τα συμφέροντα του κυπριακού ελληνισμού.

Απορρίπτοντας και τις αιτιάσεις που προβάλλει το επιτελείο του υποψηφίου κ.Νικόλα Παπαδόπουλου, ο Δημοκρατικός Συναγερμός έχει την ίδια τοποθέτηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο οποίος διαβεβαίωσε ξανά σήμερα ότι, όσες και αν είναι οι αντιξοότητες, δεν πρόκειται να παραιτηθούμε από την προσπάθεια να απαλλάξουμε την πατρίδα μας από την τουρκική κατοχή.

Η προσπάθεια θα συνεχιστεί στην κατεύθυνση που χάραξε αυτή η διαπραγμάτευση, η οποία έφτασε μέχρι τον «πυρήνα» του Κυπριακού που είναι τα κατοχικά στρατεύματα, οι Εγγυήσεις και τα μονομερή δικαιώματα παρέμβασης.