Προδρόμου: Η επίσκεψη του Προέδρου της Αιγύπτου επισφραγίζει μια προνομιακά στενή σχέση ανάμεσα στις δυο χώρες

Σε γραπτή του δήλωση ο εκπρόσωπος Τύπου το ΔΗΣΥ, Πρόδρομος Προδρόμου ανέφερε πως “η προνομιακή σχέση συμμαχίας και συνεργασίας με την Αίγυπτο, μέρος μιας γενικότερης μελετημένης στρατηγικής που εφαρμόζεται ήδη και αποδίδει”.

“Η επίσκεψη του Προέδρου κ. Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι επισφραγίζει μια προνομιακά στενή σχέση ανάμεσα στην Κύπρο και την Αίγυπτο, την οποία έχει δημιουργήσει και καλλιεργήσει η στρατηγική του Προέδρου Αναστασιάδη” σημείωσε.

Παράλληλα τόνισε πως “είναι γνωστά τα πολλαπλά οφέλη από αυτή τη σχέση στον ενεργειακό τομέα. Έχοντας όμως χτίσει τα τελευταία χρόνια μια πολύ στενή σχέση με την Αίγυπτο, πολύ σημαντικό είναι και το σύστημα σταθερότητας που εδραιώνεται. Καθώς και ο κεντρικός ρόλος της Κύπρου μέσα σε αυτό το σύστημα ως του ευρωπαϊκού πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας στην ανατολική Μεσόγειο”.

“Με τις πρωτοβουλίες και τη στρατηγική του Προέδρου Αναστασιάδη η χώρα μας αναπτύσσει και βρίσκεται στην κορυφή ενός στρατηγικού τριγώνου σχέσεων συμμαχίας και συνεργασίας με Αίγυπτο και Ισραήλ. Ταυτόχρονα, πλήρες μέρος του όλου συστήματος των τριμερών συνόδων και συμμαχιών είναι η Ελλάδα, ενώ εσχάτως το σύστημα αναβαθμίζεται σε τετραμερείς ενεργειακές συνεργασίες με συμμετοχή και της Ιταλίας” επισήμανε.

“Φαίνεται με αυτό τον τρόπο ότι η Κύπρος με πρόεδρο τον Νίκο Αναστασιάδη έχει μια συγκεκριμένη και μεθοδική στρατηγική η οποία αποδίδει” κατέληξε.