Προδρόμου: Δημητριάδης και λοιποί νοσταλγοί της συμφοράς ας μην παίζουν με τα αισθήματα του κόσμου

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Πρόδρομος Προδρόμου αναφέρθηκε στον τέως διοικητή της Κεντρική Τράπεζα, Πανίκο Δημητριάδη.

Συγκεκριμένα αναφέρει πως “Δημητριάδης και λοιποί νοσταλγοί της συμφοράς που προκάλεσαν ας μην παίζουν με τα αισθήματα του κόσμου”.

“Ο κ.Π.Δημητριάδης υπήρξε διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας με αποκλειστική αρμοδιότητα για το τραπεζικό σύστημα και με πλήρεις εξουσίες και γι’αυτό όφειλε να μιλήσει και να δράσει την ώρα που έπρεπε και όχι να αφήσει τη χώρα να πέσει στον γκρεμό” σημείωσε.

“Τι να μας πει τώρα, ότι ήταν αυτόπτης μάρτυρας του εμπρησμού που έκανε;” επισήμανε.

Επίσης ανέφερε χαρακτηριστικά πως ” μιμείται τον κ. Βαρουφάκη και θέλει να εκδίδει και να πουλά βιβλία έρχεται τώρα και αναξέει πληγές της τραγωδίας που άφησε πίσω του. Τότε, αντί να εποπτεύσει και να κάνει και κάτι για εκείνο που οι φίλοι του στο ΑΚΕΛ αποκαλούν «τραπεζική ληστεία», κρατούσε το σύστημα σε αναπνευστήρα και το παρέδωσε ετοιμοθάνατο”.

“Η διαφορά είναι όμως ότι ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας τελικά απέπεμψε τον Γ.Βαρουφάκη, ενώ ο κ. Χριστόφιας ανέθεσε στον Π. Δημητριάδη να διαπραγματευτεί και να κλείσει το τραπεζικό κομμάτι του Προγράμματος που ο ίδιος ζήτησε για τη χώρα μας. Τι να διαπραγματευτεί όμως ο κ.Δημητριάδης που περιόδευε ανά το διεθνές και έλεγε ότι στην Κύπρο είναι «τράπεζες-καζίνο»;

Τέλος, κατέληξε λέγοντας πως το αποτέλεσμα ήταν “αντίθετα από όλα τα άλλα προγράμματα διάσωσης, στο κυπριακό πρόγραμμα ο σχεδιασμός του κ.Δημητριάδη ήταν να ρίξει το τραπεζικό κομμάτι στους ώμους των καταθετών και του επόμενου Πρόεδρου. Τώρα όμως που αποκαταστάθηκε η σταθερότητα και η χώρα πάει μπροστά δεν ωφελεί να επανερχόμαστε είτε με τον κ.Δημητριάδη είτε με άλλους που νοσταλγούν τις μέρες της καταστροφής που προκάλεσαν”.