Προδρόμου: Για μια φορά ακόμα διαψεύδεται το επιτελείο του Ν. Παπαδόπουλου

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Πρόδρομος Προδρόμου αναφέρθηκε στο επιτελείο του Νικόλα Παπαδόπουλου σημειώνοντας ότι “διαψεύδεται για μια φορά ακόμα”.

Όπως αναφέρει ο ίδιος “ακούσαμε από το επιτελείο του υποψηφίου κ. Νικόλα Παπαδόπουλου ότι:
– Πρώτον, με την απόφαση της Κυβέρνησης μας για ένταξη της Κύπρου στην Αμυντική Ένωση της Ευρώπης, η κυβέρνηση Αναστασιάδη «αντιγράφει τη στρατηγική» τους.
– Δεύτερο, ότι η απόφαση της Κυβέρνησης Αναστασιάδη για προσχώρηση στην Αμυντική Ένωση της Ευρώπης έρχεται σε αντίφαση με την πολιτική της, η οποία και έχει υποβαθμίσει την άμυνα και μειώσει τις σχετικές δαπάνες.

Θα έπρεπε όμως να γνωρίζουν ότι η απόφαση για να προσχωρήσει η Κύπρος στο σύστημα της Αμυντικής Ένωσης της Ευρώπης έχει ληφθεί από καιρό. Ενώ για να είναι ένα από τα πρώτα μέρη που προσχώρησαν υπήρξε μεγάλης διάρκειας προεργασία και μεθόδευση από τη διπλωματία μας και τις επαφές του ίδιου του Προέδρου Αναστασιάδη. Όλα αυτά έγιναν βέβαια πολύ προτού υπάρξει το πόνημα που εμφάνισαν ως «νέα στρατηγική».

Κυρίως όμως θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι είναι οι ίδιοι που διαψεύδονται και βρίσκονται σε μεγάλη αντίφαση. Διότι ένα από τα πρώτα στοιχεία της PESCO είναι η υποχρέωση που έχουν τα κράτη-μέλη να φέρουν τις αμυντικές δαπάνες σε ύψος 2% του Α.Εγχ.Π. τους. Επομένως με αυτή την απόφαση η Κυβέρνηση Αναστασιάδη ξεκινά για να αυξήσει σταδιακά και όχι να μειώσει τις δαπάνες για την άμυνα και ασφάλεια της χώρας. Και δεν θα είναι πολύ δύσκολο να φτάσει η Κύπρος σε ύψος 2% από 1,6-1,7% που είναι τώρα.

ΥΓ. Το γεγονός όμως ότι δείχνουν να αγνοούν ότι η PESCO συνοδεύεται και με αύξηση της αμυντικής προσπάθειας δείχνει και με έναν ακόμα τρόπο ότι ήταν αδύνατο να… αντιγράψει κανένας τα προγράμματα και τις στρατηγικές τους!”.