Προδρόμου: Ανάπτυξη, πλεονάσματα και περιθώρια κοινωνικής πολιτικής

Για ανάπτυξη, πλεονάσματα και περιθώρια κοινωνικής πολιτικής μίλησε σε σημερινές του δηλώσεις ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Πρόδρομος Προδρόμου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο ίδιος “με τον Προϋπολογισμό του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας του 2018 φαίνεται ότι συνεχίζουν να διευρύνονται οι κοινωνικές πολιτικές και τα διαθέσιμα κονδύλια”.

“Σε αυτή την κατεύθυνση της συνεχούς αύξησης των δαπανών κοινωνικής πολιτικής, ανάλογα με τα πραγματικά περιθώρια που δημιουργούν η ανάπτυξη στην οικονομία και τα πλεονάσματα στη δημοσιονομική διαχείριση, θα συνεχίσει να κινείται και στα επόμενα χρόνια η διακυβέρνηση Αναστασιάδη. Με μεγαλύτερη φροντίδα για όλες τις ομάδες πληθυσμού για τις οποίες θέλουμε να δείχνει ευαισθησία η Πολιτεία: τους χαμηλοσυνταξιούχους, τις μονογονεϊκές οικογένειες, τους λήπτες δημοσίου βοηθήματος, τους παθόντες, τους πολύτεκνους κ.ο.κ” σημείωσε.

Καταλήγοντας ανέφερε ως “το μεγαλύτερο επίτευγμα της διακυβέρνησης Αναστασιάδη και της υπουργού κυρίας Ζέτας Αιμιλιανίδου προσωπικά είναι ότι στα προηγούμενα δύσκολα χρόνια έδωσαν στη χώρα μας την αποτελεσματικότερη μέθοδο αντιμετώπισης του κοινωνικού αποκλεισμού, με το σύστημα του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος”.