“Πράξη τρέλας” η στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στην Βενεζουέλα

Ως μια “πράξη τρέλας” χαρακτήρισε την απειλή του Αμερικάνου Προέδρου Ντοναλντ Τραμπ, ο Υπουργός Άμυνας της Βενεζουέλας  Βλαντίμιρ Παντρίνο.

Συγκεκριμένα ο Υπουργός δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι “Είναι μια πράξη τρέλας. Είναι μια πράξη ακραίου εξτρεμισμού. Τις ΗΠΑ κυβερνά μια εξτρεμιστική ελίτ. Ως στρατιώτης, στέκομαι στο πλευρό των βενεζουελανών ενόπλων δυνάμεων και του λαού. Είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε όλοι στις πρώτες γραμμές της υπεράσπισης των συμφερόντων και της κυριαρχίας της αγαπημένης Βενεζουέλας”.

 

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βενεζουέλας αναμένεται να εκδώσει σήμερα μια δήλωση που θα απαντά στο σχόλιο του Τραμπ ότι «μια ενδεχόμενη στρατιωτική επιλογή» εξετάζεται όσον αφορά τη Βενεζουέλα.

 

Ο υπουργός Πληροφόρησης Ερνέστο Βιγέγκας αποκάλεσε το σχόλιο του Τραμπ «άνευ προηγουμένου απειλή εναντίον της εθνικής κυριαρχίας».

Σε μήνυμα που ανήρτησε χθες το βράδυ (τοπική ώρα) στο Twitter, ο Βιγιέγκας αναφέρει: «Το διπλωματικό σώμα καλείται στο υπουργείο Εξωτερικών αύριο, οπότε θα δοθεί στη δημοσιότητα μια ανακοίνωση που θα απαντά στην ιμπεριαλιστική απειλή εναντίον της Βενεζουέλας».