Πολλά τα ερωτήματα για τη πρωτιά της Κύπρου στους αιτητές πολιτικού ασύλου

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, τη στατιστική υπηρεσία της ΕΕ, η Κύπρος κατέχει τη πρωτιά στις αιτήσεις πολιτικού ασύλου και το 2017 έφτασαν τις 4,475.

Από τους 4 475, 1.770 ήταν Σύροι (40%), 435 από την Ινδία (10%) και 350 από το Βιετνάμ (8%).

Μάλιστα, τους πρώτους μήνες του 2018 οι αιτούντες έχουν αυξηθεί κατά 40%.

Τη θλιβερή πρωτιά επιβεβαίωσε πρόσφατα σε δηλώσεις του και ο Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Όπως ανέφερε οι αιτητές ασύλου διασφαλίζονται με νόμιμη διαμονή, πρόσβαση στην αγορά εργασίας, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δωρεάν εκπαίδευση, κοινωνική ασφάλιση, και πρόσβαση στα δικαστήρια.

Τους παρέχεται πρόσβαση στην αγορά εργασίας, αλλά και δικαίωμα στην επιδοματική πολιτική του κράτους. Ενδεικτικά, ανέφερε ότι το 2017 επωφελήθηκαν από το Ε.Ε.Ε για κάλυψη των βασικών τους αναγκών, 1.860 οικογένειες υπό καθεστώς προστασίας με ύψος €16,5 εκ.

Το “κακό” είχε αρχίσει να πολλαπλασιάζεται επί διακυβέρνησης Χριστόφια όταν μάλιστα Υπουργοί της διακυβέρνησής του συμμετείχαν και σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για τους μετανάστες.

Επί διακυβέρνησης Τάσσου με Υπουργό Εσωτερικών τον Χρίστο Πατσαλίδη σε εκδήλωση διαμαρτυρίας των μεταναστών έξω από το Υπουργείο , πρωτοστάτης ήταν ο Νεοκλής Συλικιώτης.

Η αλήθεια πονάει για τους συντρόφους στο ΑΚΕΛ, αλλά δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια. Η κομματική μηχανή γέμισε τη Κύπρο μετανάστες.

Τώρα ο Υπουργός Εσωτερικών τρέχει και δεν προλαβαίνει γιατί οι αιτητές ασύλου ακόμα και να απορριφθεί η αίτηση τους δεν μπορουν να απελαθούν γιατί ασκούν έφεση και περιμένουν την εκδίκασή της.

Η κατάσταση έχει ξεφύγει και έχουν καταντήσει ανέξελεγκτες “κλίκες” μεταναστών, γειτονιές “γκέτο” που δεν τολμάς να κυκλοφορήσεις ειδικότερα το βράδυ.

Και δυστυχώς υπάρχουν και οι επιτήδειοι  που δράττονται της ευκαιρίας να κερδοσκοπήσουν με όλη αυτή τη κατάσταση.

Ίσως τώρα με το νέο διοικητικό δικαστήριο να δοθεί ένα γρήγορο τέλος στις χιλιάδες αιτητών, γιατί όπως πάμε θα καταντήσουμε μειοψηφία στην ίδια μας τη πατρίδα.