Ποιος θα είναι ο νέος αρχηγός της Δημοκρατικής Παράταξης;

Η Δημοκρατική Παράταξη, το νέο κόμμα των διαγραφέντων από το ΔΗΚΟ και όχι μόνο, έχει υποβάλει αίτηση εγγραφής στο Υπουργείο Εσωτρικών πριν από μερικές μέρες και τώρα παίρνει “σάρκα και οστά”.

Το νέο κόμμα το έχει εγγράψει ο τέως Δήμαρχος Λακατάμιας, Μάριος Μαρκίδης, ο οποίος είναι το ίδιο πρόσωπο όπως έχουμε αναφέρει, που είχε εγγράψει το 1976 με εντολές του μακαρίτη Σπύρου Κυπριανού το ΔΗΚΟ.

Είναι ήδη αρκετά στελέχη στη Δημοκρατική Παράταξη, ίσως και πιο πολλοί από το κόμμα που ηγείται τώρα ο Νικόλας Παπαδόπουλος.

Την αρχηγία του κόμματος όμως ποιος θα την πάρει;

Ο Μάριος Καρογιάν προβληματίζεται πολύ και όπως έχει δηλώσει θέλει  να είναι ένας απλός στρατιώτης της νέας κατάστασης όπως ήταν τότε επί Σπύρου Κυπριανού.

Τα ονόματα τα οποία ακούγονται έντονα για την ηγεσία της ΔΗ.ΠΑ., είναι αυτό του Χρίστου Πατσαλίδη, αλλά τώρα με το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει με την υπογραφή του ως Υπουργός, για αλλαγή των πολεοδομικών ζωνών στις θαλασσινές σπηλιές , τον προβληματίζει πολύ.

Το τελευταίο όνομα που “παίζει”,είναι αυτό του Μάκη Κεραυνού, ο οποίος μάλιστα μαζεύει ψηφοφόρους από όλους τους πολιτικούς χώρους ακόμα και από την πριγκηπική αυλή.

Πάντως το θέμα ηγεσίας θα ξεκαθαρίσει σύντομα.