Ποιον ζήτησε ο Τσακαλώτος να προσέχει ο Μητσοτάκης;

«Κάποιοι θα κερδίσουν και κάποιοι θα χάσουν». Με τη φράση αυτή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που έκανε την εμφάνιση του και μίλησε από τη Βουλή για το πρόσφατο Eurogroup προϊδέασε για νέα μέτρα λιτότητας χωρίς να μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες. Κάτι που αναμένεται να κάνει την ερχόμενη Τρίτη στην Επιτροπή Οικονομικών μετά την πίεση που ασκήθηκε από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που τον κάλεσαν να ενημερώσει για όσα διημείφθησαν στη συνεδρίαση με τους Ευρωπαίους ομολόγους του.

Εντύπωση πάντως, προκάλεσε μια αποστροφή του υπουργού προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη από την ομάδα Σαμαρά. «Είχα ειδοποιήσει τον κ. Μητσοτάκη για τον κ. Σαμαρά. Θα έχει το ίδιο πρόβλημα που είχε ο πατέρας του» είπε, την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάντως δεν ήταν στη Βούλή. 

Ο υπουργός Οικονομικών θέλοντας να δικαιολογήσει την εξαφάνισή του, μετά τα λόγια του … Μαρκ Τουέιν, εμφανίστηκε πολύ ειρωνικός και με αιχμές στην ομιλία του λέγοντας ότι: «Είναι συγκινητικό ότι όλοι με αναζητείτε και σας έλειψα», είπε αναφερόμενος στα σχόλια ότι… κρύφτηκε μετά το Eurogroup. «Οι ενημερώσεις γίνονται από την κυβέρνηση, υπάρχει συλλογική ευθύνη», είπε χαρακτηριστικά. Νωρίτερα η ΝΔ είχε εγκαλέσει τον Τσακαλώτο ζητώντας «να πάψει να προσποιείται ότι δεν καταλαβαίνει καλά τα ελληνικά» θέτοντας το ερώτημα «για ποιο λόγο δεν ενημερώνει τον ελληνικό λαό». Να ενημερωθεί η Βουλή για τις δεσμεύσεις που ανέλαβε ο Τσακαλώτος είχε ζητήσει και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Κουτσούκος.