Ποιοι μετρούν και ξαναμετρούν τα “κουκιά” τους; Μάλλον δεν τους βγαίνουν….

Όλες οι πληροφορίες λένε ότι το νέο κόμμα θα κάνει  ντεμπούτο το Φθινόπωρο.

Ανέφεραν ότι το  καταστατικό συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης θα γίνει μέσα στον Σεπτέμβριο, αλλά υπάρχουν και ερωτηματικά για αυτή τη  κίνηση.

Μετρούν και ξαναμετρούν τα κουκιά τους…

Κάποιοι πολύ σοβαροί, μετρούν και ζυγίζουν τα πολιτικά δεδομένα στην ακρίβεια και κτυπάνε τον κώδωνα του κινδύνου στον Μάριο Καρογιάν και σε άλλους ηγετίσκους.

Τους προειδοποιούν να μην είναι τόσο ενθουσιασμένοι γιατί έχουν έχουν το παράδειγμα προηγούμενων δεκαετιών, όταν ο  Σπύρος Κυπριανού ήταν Πρόεδρος και  Αλέκος Μιχαηλίδης, Πρόεδρος της Βουλής.

Ο Αλέκος Μιχαηλίδης ζήτησε από τον Σπύρο να του παραχωρήσει την Προεδρία του ΔΗΚΟ και να παραμείνει ο Σπύρος ως επίτιμος Πρόεδρος του κόμματος. Ο Σπύρος Κυπριανού δεν δέχτηκε και απέρριψε τη πρόταση του Αλέκου Μιχαλίδη.

Τότε ο Αλέκος εγκατέλειψε το ΔΗΚΟ μαζί με πλειάδα πρωτοκλασάτων στελεχών του κόμματος, με αρχηγό τότε τον Σταύρο Αμπίζα, Τάκη Νέμιτσα και άλλα δυνατά ονόματα και δημιούργησαν τη Νέα Δημοκρατική Παράταξη (ΝΕΔΗΠΑ).

Το κόμμα αυτό το στήριξε τότε με όλες της τις δυνάμεις, η εκκλησία, με τον τότε Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Α’. Όταν όμως ήρθε η ώρα των βουλευτικών εκλογών, το κόμμα αυτό πάτωσε και δεν εξέλεξε ούτε ένα βουλευτή. Τότε διαλύθηκε αμέσως και εντάχθηκαν στο ΔΗΣΥ.

Άρα τα παλιά σοβαρά στελέχη που αποχώρησαν από το ΔΗΚΟ και τώρα πρωτοστατούν στη δημιουργία της Δημοκρατικής Παράταξης, το σκέφτονται και το ξανασκέφτονται και μετρούν και ξαναμετρούν τα κουκιά τους…

Τώρα αν θα βγουν τελικά τα κουκιά τους, θα δείξει τον επόμενο μήνα.