Ποιες ψεύτικες τροφές υπάρχουν και πρέπει να τις γνωρίζουμε

Ποιες ψεύτικες τροφές υπάρχουν και πρέπει να τις γνωρίζουμε

Υπάρχουν μερικές τροφές που έχουμε σχεδόν καθημερινά στο τραπέζι μας και όμως δεν είναι αυτό που φαίνονται. Είναι ψεύτικες. Γι αυτό καλό είναι να γωνρίζουμε κάποια πράγματα για αν τις ξεχωρίζουμε.

Δείτε παρακάτω τις 7 πιο συχνές ψεύτικες τροφές.

Ελαιόλαδο

Όταν αγοράζετε ένα μπουκάλι ακριβό ελαιόλαδο, μπορεί στην ουσία να παίρνετε καλαμποκέλαιο, φοινικέλαιο ή σογιέλαιο. Πως να προστατεύσετε τον εαυτό σας; Ρίξτε λίγο λάδι σε ένα ποτήρι και βάλτε το στο ψυγείο. Το πραγματικό ελαιόλαδο σχηματίζει ένα ίζημα.

Παρμεζάνα 

Αυτό το τυρί περιέχει περίπου 10% ροκανίδια ξύλου. Επίσης, ένα μείγμα φθηνότερων τυριών μπορεί να παρουσιαστεί για παρμεζάνα. Πώς να προστατεύσετε τον εαυτό σας; Αγοράστε ένα ολόκληρο κεφάλι τυρί και διαβάστε προσεχτικά την σύνθεση πριν πληρώσετε.

Κόκκοι καφέ

Οι κόκκοι καφέ περιέχουν ψημένο και ψιλοκομμένο κριθάρι, σιτάρι και σόγια. Για να μειωθεί το κόστος παραγωγής, οι εταιρείες προσθέτουν ακόμα και κομματάκια ξύλου. Πώς να προστατεύσετε τον εαυτό σας; Αγοράστε κόκκους καφέ και αλέστε τους.

Μέλι

Συνήθως το μέλι αραιώνεται με σιρόπια μεγάλης περιεκτικότητας σε φρουκτόζη. Πως να προστατέψετε τον εαυτό σας; Διαβάστε τις ανάγκες αποθήκευσης. Το κανονικό μέλι δεν χρειάζεται ψυγείο.

Σούσι

Το κοκκινωπό μέρος του σούσι κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι σολομός. Τις περισσότερες φορές περιέχει κάποιο άλλο φθηνότερο ψάρι.

Πως να προστατεύσετε τον εαυτό σας; Αν θέλετε ψάρι καλύτερα να παραγγείλετε φιλέτο.

Ρύζι

Σε σύγκριση με τα υπόλοιπα το ρύζι μπορεί να γίνει επικίνδυνο. Το ψεύτικο ρύζι στην παραπάνω εικόνα κατασκευάζεται από άμυλο αναμεμειγμένο με πλαστικό. Οι κόκκοι είναι όμοιοι με το ρύζι και μάλιστα μυρίζουν το ίδιο, αφού ψεκάζονται με γεύση.

Πώς να προστατεύσετε τον εαυτό σας; Το ψεύτικο ρύζι δεν βυθίζεται στο νερό

Χυμός ροδιού

Οι πληροφορίες της συσκευασίας αναφέρουν, ότι περιέχει 100% χυμό ροδιού και μούρων. Ωστόσο, το πιθανότερο είναι να αραιώνεται με χυμό μήλου που είναι φθηνότερος ή νερό. Πώς να προστατεύσετε τον εαυτό σας; Διαβάστε προσεκτικά τη σύνθεση και προσέξτε την αναλογία του χυμού.

Τσάι

Σε ποιον δεν  δεν αρέσει ένα φλιτζάνι φρέσκο ​​τσάι; Δυστυχώς, για να διατηρήσετε τα τσάγια που μυρίζουν φρέσκα περισσότερο, αντί να αφήσουν τη φυσική διάρκεια ζωής τους, ορισμένες εταιρείες προσθέτουν πριονίδι για να κάνουν τα τσάγια να διαρκούν περισσότερο.

Πώς να προστατεύσετε τον εαυτό σας;  Αγοράστε από αξιόπιστους  τοπικούς παραγωγούς οργανικά τσάγια για να ελαχιστοποιήσετε αυτόν τον κίνδυνο .