Πιο «πολύτιμος» ποδοσφαιριστής του κόσμου Νεϊμάρ – Στην 49η θέση ο Κριστιάνο

Ο Νεϊμάρ, ο Βραζιλιάνος επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν, είναι σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ποδοσφαίρου CIES που βρίσκεται στην Ελβετία, ο πιο «πολύτιμος» ποδοσφαιριστής του κόσμου.

Το παρατηρήτηριο κατέταξε στην πρώτη θέση της λίστας τον Νεϊμάρ συνυπολογίζοντας – όπως για όλους τους ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στη λίστα με τα 100 ονόματα – την ηλικία του, τη θέση που παίζει, τη διάρκεια του συμβολαίου του και τις επιδόσεις του.

Στη δεύτερη θέση πίσω από τα 213 εκατ. ευρώ του παίχτη της Παρί Σεν Ζερμέν, βρίσκεται με 202 εκατ. ευρώ ο Λιονέλ Μέσι ενώ στην τρίτη βρίσκεται ο Βρετανός επιθετικός της Τότεναμ, Χάρι Κέιν (195 εκατ.).
Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο, βρίσκεται στην 49η θέση με αξία 80,7 εκατ ευρώ.

Στην πρώτη δεκάδα, εκτός του Κέιν, βρίσκονται άλλοι τέσσερις ποδοσφαιριστές της Premier League:

ο Ντελε Αλί (6ος-171,3 εκατ. Τότεναμ),
ο Κέβιν Ντε Μπρόινε (7ος-167,8 εκατ Μάντσεστερ Σίτι),
ο Ρομέλου Λουκάκου (8ος-164,8 εκατ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) και
ο Πολ Πογκμπά (10ος- 147,5 εκατ. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Στην τέταρτη θέση της πρώτης δεκάδας βρίσκεται ο Κιλιάν Μπαπέ (4ος-192,5 εκατ-Πάρι Σεν Ζερμέν), ο Πάουλο Ντιμπάλα (175 εκατ-5ος Γιουβνέντους, πρώτος από την ιταλική Serie A) και ο Αντουάν Γκριεζμάν (150,2 εκατ. ευρώ-Ατλέτικο Μαδρίτης).

Δείτε την πρώτη 10αδα:

Ο πιο «πολύτιμος» τερματοφύλακας και ο πιο «πολύτιμος» αμυντικός ανήκουν στη Μπαρτσελόνα: πρόκειται για τον Μαρκ Αντρέ Τερ Στέγκεν (96 εκατ. ευρώ) και τον Σάμουελ Ουμτιτί (101 εκατ. ευρώ).

Τη μεγαλύτερη αξία από τους παίχτες της Bundesliga έχει ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (107 εκατ.) της Μπάγερν Μονάχου ενώ ο Μο Σάλαχ, ο κορυφαίας Αφρικανός ποδοσφαιριστής για το 2017, βρίσκεται στην 12η θέση με αξία 140,5 εκατ. ευρώ.

Το Παρατηρητήριο δημιουργήθηκε το 1995 ως κοινοπραξία της FIFA με το Πανεπιστήμιο του Νοσατέλ και για την κατάρτιση της λίστας εξέτασε ποδοσφαιριστές από τα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (Αγγλία, Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία και Γαλλία).

Δείτε εδώ όλη τη λίστα