ΠΑΣΥΚΙ: Οι πολιτικές σκοπιμότητες δεν μας αφορούν καθόλου

Σε ανακοίνωση της η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών, δηλώνει  ευθαρσώς και χωρίς περιστροφές ότι οι πολιτικές σκοπιμότητες δεν την αφορούν καθόλου και ότι δρα με σκοπό τη βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντος των ιατρών και κατ’ επέκταση του επιπέδου ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και φροντίδας προς τους δοκιμαζόμενους πάσχοντες ασθενείς.

Η ΠΑΣΥΚΙ, με αφορμή τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας, αναφέρει πως θεωρεί καθήκον της, όπως και υποχρέωσή της, να αναδεικνύει τα προβλήματα που εμφανίζονται στα Δημόσια Νοσηλευτήρια, γιατί δυστυχώς οι απαιτούμενες ενέργειες (σχεδιασμοί, προβλέψεις και λύσεις) εκ μέρους του αρμόδιου Υπουργείου δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα.

Όπως σημειώνει, «είμαστε αναγκασμένοι να προβούμε σε τοποθέτηση με σκοπό την ανασκευή δηλώσεων / τοποθετήσεων, ώστε να αποφευχθεί η παραπληροφόρηση των πολιτών, σχετικά με τον αριθμό των ιατρών που εργοδοτούνται στα Δημόσια Νοσηλευτήρια και Κέντρα Υγείας».

«Οι ιατροί που απασχολούνται στο δημόσιο σήμερα είναι λιγότεροι από τους 801 που έχουν δηλωθεί και όχι ιδιαίτερα περισσότεροι από τους 739 που έχουν δηλωθεί για το 2012. Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι ο συγκεκριμένος αριθμός είναι ξεκάθαρα ανεπαρκής, αρκεί να αναλογιστεί κανένας τη στροφή του πολίτη προς τα δημόσια νοσηλευτήρια, αλλά και την αύξηση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Επίσης εκ των στοιχείων που κατέχουμε ο αναφερθείς αριθμός των 60 ιατρών που δήθεν έχουν προσληφθεί, αφορά στο μεγαλύτερο τους μέρος αντικαταστάσεις», αναφέρει.

Καταληκτικά δηλώνει ότι “ποτέ δεν απαιτήσαμε να έχουμε προνομιακή αντιμετώπιση όπως έγινε προσπάθεια να παρουσιαστεί, αλλά τα αυτονόητα, ώστε να προσφέρουμε προς τους δεινοπαθούντες ασθενείς αυτό που δικαιούνται» και προσθέτει ότι «η απόφαση ώστε αυτό να μετατραπεί σε πράξη σίγουρα δεν ανήκει σε εμάς».