Παραιτηθείτε κύριε Γιωρκάτζη…

Ήρθε η ώρα που ο Δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης πρέπει να δώσει την παραίτηση του αφού δεν μπορεί πλέον να αντεπεξέλθει και να ολοκληρώσει το μεγάλο έργο της πλατείας Ελευθερίας.

Εδώ και 3 μήνες έχουν  κυκλοφορήσει αρκετά πρωτοσέλιδα που αναφέρονται στο έργο  ανάπλασης της πλατείας Ελευθερίας το οποίο καθυστερεί αδικαιολόγητα. Καταρχάς είχαν ανακοινώσει παράδοση του έργου παραμονή πρωτοχρονιάς αλλά δυστυχώς παραμείναμε στο θα… και θα.. παραδοθεί.

Στις 3 Ιανουαρίου, θα παραδινόταν στο κοινό της Λευκωσίας διέξοδος από τη πλατεία προς την Ευαγόρου αλλά δυστυχώς ακυρώθηκε και αυτή η φάση και τώρα πάμε με άγνωστη ημερομηνία για ολοκλήρωση του έργου.

Μετά από πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “Φιλελεύθερος” για τη καθυστέρηση των κατασκευαστικών,  ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha με τη δημοσιογράφο Δήμητρα Μακρυγιάννη με φόντο τη πλατεία Ελευθερίας,  έβγαλε σε ζωντανή σύνδεση την συντονίστρια του έργου, Αγνή Πετρίδου όπου μας είπε αρκετές δικαιολογίες για την καθυστέρηση του έργου.

Θυμήθηκαν τώρα να φέρουν ειδικούς από την Ελλάδα για το έργο ανάπλασης της πλατείας….

Το πιο ωραίο που μας είπε είναι : “Γιατί τα ΜΜΕ δεν ασχολούνται με άλλα έργα”; 

Αλοίμονο κυρία μου να μην ασχοληθούμε με το πιο μεγάλο έργο το οποίο στοιχίσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και να μας λέτε να μην ασχολούμαστε;

Στο μεταξύ την ίδια ώρα ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης ήταν καλεσμένος και αυτός στη μεσημβρινή εκπομπή του Sigma και προσπαθούσε να δικαιολογήσει τη καθυστέρηση χωρίς επίσης παρά τις επανελειμμένες ερωτήσεις της δημοσιογράφου, να δίνει ημερομηνία αποπεράτωσης του έργου…

Περιμένουν ακόμα τη προσφορά του υπερεργολάβου ο οποίος με τη σειρά του θα μπορεί να πει περίπου πότε θα τελειώσει… Δηλαδή σαν να λέμε “Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι”…..

Λοιπόν Δήμαρχε, μιας και φαίνεται δεν μπορείτε να αντεπεξέλθετε σε όλο αυτό το μεγάλο έργο, νομίζω είναι καιρός να παραιτηθείτε.