Παρέμβαση – “φωτιά” Αλέκου Μαρκίδη για ΥΠΕΞ

Ο τέως Γενικός Εισαγγελέας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αλέκος Μαρκίδης, με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, καλεί τον απερχόμενο Υπουργό Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη, να αναθεωρήσει την απόφαση του για αποχώρηση από το ΥΠΕΞ, αναφέροντας ταυτόχρονα ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης μπορεί να περιμένει ακόμα λίγους μήνες.

Ο έγκριτος νομικός Αλέκος Μαρκίδης, πρώην μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας στο Κυπριακό θεωρεί  ότι ο κ. Κασουλίδης διαθέτει πείρα και κυρίως αξιοπιστία σε ότι αφορά την προσήλωση του στη λύση του Κυπριακό. και καλεί επίσης τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να τον μεταπείσει.

Το πλήρες κείμενο του κ. Μαρκίδη στην σελίδα του στο Facebook:

“Στην εποχή της κρίσης που διαβιούμε λόγω των τελευταίων γεγονότων στην Α.Ο.Ζ ο Υπουργός Εξωτερικών έχει τεράστιο βάρος να εξαντλήσει τα διπλωματικά περιθώρια της Κυπριακής Δημπκρατίας. Ο κ. Κος Κασουλίδης με την τεράστια πείρα του, αλλά κυρίως έχοντας την έξωθεν καλή μαρτυρία ότι έπιμένει στον στόχο της λύσης, όπως τον προσδιόρισαν τα ψηφίσματα των ΗΕ, μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει ζωτικό ρόλο προς το συμφέρον της Κύπρου.

Γι’ αυτό και καλώ τον κ. Κασουλίδη να αναθεωρήσει την θέση του για αποχώρηση από το Υπουργείο Εξωτερικών. Να αναβάλει την αποχώρηση για λίγους μήνες. Και καλώ και τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να προσπαθήσει να τον πείσει.

Ο κ. Χριστοδουλίδης μπορεί να περιμένει για λίγους μήνες.”