Παπαρήγα: “Ναζιστικό τάγμα εφόδου η Χρυσή Αυγή”

Με αυτόν τον χαρακτηρισμό, τοποθετήθηκε η Αλέκα Παπαρήγα για την επίθεση σε βάρος συνδικαλιστή, στελέχους του ΠΑΜΕ, στο Λαύριο. Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ μίλησε για μια επίθεση «που δεν είναι η μοναδική και επιτέλους αυτός που πρέπει να δώσει μάθημα στη Χρυσή Αυγή είναι ο λαός. Πρέπει να τους απομονώσει κοινωνικά, να μην μπορούν να βρεθούν ανάμεσα και δίπλα στους εργαζόμενους δίχως να δέχονται την πολιτική κατακραυγή τους και την πολιτική απομόνωσή τους».

Στο μεταξύ, είκοσι πέντε προσαγωγές μελών της Χρυσής Αυγής, έγιναν αργά χθες το βράδυ για την επίθεση εναντίον συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ, στην Ανάβυσσο, ο οποίος έχει υποβάλει μήνυση για ξυλοδαρμό.

Το περιστατικό προκάλεσε νέα αντιπαράθεση ανάμεσα στη Χρυσή Αυγή και την ΕΛ.ΑΣ, αφού απο πλευράς του ακροδεξιού κόμματος υποβλήθηκε μήνυση σε βάρος της Αστυνομίας για παράβαση καθήκοντος! Το περιστατικό, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία εξελίχθηκε ως εξής: Αργά χτες το βράδυ μετέβη στο αστυνομικό τμήμα Αναβύσσου ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρίου και μέλος του ΠΑΜΕ, ο οποίος κατήγγειλε ότι τον χτύπησαν μέλη της Χρυσής Αυγής, γιατί τους ενόχλησε… η μουσική που άκουγε δυνατά στο αυτοκίνητό του.

Ειδικότερα, είπε στους αστυνομικους ότι περνούσε εξω απο τα γραφεία της Τ.Ο.  Χρυσής  Αυγής, όπου γινόταν εκδήλωση με ομιλίες και ήταν συγκεντρωμένος κόσμος.

Επειδή, όπως υποστήριξε, δεν τους άρεσαν τα τραγούδια που άκουγε στο αυτοκίνητο του, περίπου δέκα άτομα καταδίωξαν τον συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ και ένας απο αυτούς τον χτύπησε στο πρόσωπο.

Ο συνδικαλιστής υπέβαλε μήνυση και αστυνομικοί μετέβησαν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής και ζήτησαν τον υπεύθυνο. Εμφανίστηκε ο βουλευτής Γιώργος Γερμενής, ο οποίος όμως είπε στον επικεφαλής οτι δεν μπορούσε να του προσφέρει κάποια βοήθεια.

Τότε οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε 23 προσαγωγές απο τους συγκεντρωθέντες έξω απο τα γραφεία, οι οποίοι όμως αφέθηκαν αργότερα ελεύθεροι, γιατί ο συνδικαλιστής δεν αναγνώρισε, μεταξύ τους, αυτόν που τον χτύπησε.

Γύρω στα μεσάνυχτα εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής και εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος υπέβαλε μήνυση εναντίον όλων των αστυνομικών που ενεπλάκησαν στην υπόθεση για παράβαση καθήκοντος.

«Η Χρυσή Αυγή είναι το ναζιστικό τάγμα εφόδου του συστήματος και με αυτήν την έννοια προσφέρει υπηρεσίες και σε όλους εκείνους που θέλουν να διατηρηθεί αυτή η πολιτική και να προχωρήσει σε βάρος του λαού. Καταγγέλλουμε την επίθεση σε βάρος συνδικαλιστή, στελέχους του ΠΑΜΕ στην περιοχή της Λαυρεωτικής, μια επίθεση που δεν είναι η μοναδική και επιτέλους αυτός που πρέπει να δώσει μάθημα στη Χρυσή Αυγή είναι ο λαός. Πρέπει να τους απομονώσει κοινωνικά, να μην μπορούν να βρεθούν ανάμεσα και δίπλα στους εργαζόμενους δίχως να δέχονται την πολιτική κατακραυγή τους και την πολιτική απομόνωσή τους» δήλωσε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.